- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први безбедњак Русије састао се са челником ЦИА у Москви

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаСекретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев састао се у Москви са директором Централне обавештајне агенције САД Вилијамом Бернсом, саопштила је прес служба руског Савета безбедности.
„Стране су разговарале о руско-америчким односима“, наводи се у саопштењу.
Како је касније саопштила америчка амбасада у Русији, директор Централне обавештајне агенције се по налогу америчког председника Џозефа Бајдена са делегацијом америчких представника налази у дводневној посети Москви. Како се наводи у саопштењу, делегација је дошла како би разговарала о билатералним односима.
Ово је први састанак Патрушева и Бернса на челу ЦИА. Они су раније контактирали 2013. године током посете Патрушева Сједињеним Америчким Државама. Бернс је тада обављао функцију в. д. државног секретара.
Патрушев, при томе, редовно одржава контакте са помоћником америчког председника за националну безбедност Џејком Саливаном. Ове године они су одржали шест телефонских разговора, као и један састанак у четири ока.
Бернс је радио као амерички амбасадор у Русији од 2005. до 2008. године. У марту ове године постављен је за директора ЦИА.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала