- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска црква: Не дозволимо да вакцинација изазове националне поделе

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Уђи у базу фотографијаВерующая во время рождественского богослужения в Петро-Павловском кафедральном соборе в Симферополе
Верующая во время рождественского богослужения в Петро-Павловском кафедральном соборе в Симферополе - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Руска православна црква сматра да треба спречити раскол у друштву на тему вакцинације.

"Не смемо претварати проблем вакцинације, нити друге акутне проблеме који могу настати у нашем развоју, у фактор који ће створити националне поделе", рекао је заменик шефа одељења за односе са јавношћу Синода РПЦ Вахтанг Кипшидзе.

Представник цркве сматра да, без обзира на важност вакцинације, "не треба дозволити да се она претвори у вододелницу која супротставља један део друштва другом". По мишљењу Кипшидзеа, ту се може користити само метод убеђивања, давања примера и пажљивог, мирног и доброг односа према онима који имају другачије мишљење.
Он је позвао да се пажљиво и деликатно прилази питању давања предности вакцинисаним људима у односу на невакцинисане.
"По мом мишљењу, ефекат од присиле у тој сфери је крајње ограничен јер он може да изазове још већу поларизацију мишљењу и може још више сукобити људе између себе", рекао је Кипшидзе.
У цркви, по његовим речима, не желе да дође до такве подела међу верницима. Из тог разлога у православним храмовима не траже на улазу никакве сертификате, кодове, надајући се на одговорност и савест парохијана.
Митрополит Иларион - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2021
РУСИЈА
Руски митрополит: Пропаганда вакцинације је доживела неуспех
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала