- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Руски амбасадор: Мали, али позитивни помаци на релацији Вашингтон-Москва

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаРуковање председника Русије и САД Владимира Путина и Доналда Трампа
Руковање председника Русије и САД  Владимира Путина и Доналда Трампа - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
Пратите нас
Руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов рекао је да је у односима Русије и Америке у претходних годину дана било позитивних помака.
„У току претходних годину дана у америчко-руским односима било је малих, али позитивних помака. Председник Бајден прихватио је наш предлог да се за пет година продужи уговор СТАРТ без било каквих услова. У јуну је одржан самит лидера две земље у Женеви. Сусрет је био продуктиван и садржајан“, рекао је амбасадор на форуму „Дијалог Форт-Рос“.
У том контексту Русија предлаже „позитиван програм деловања“, који би почео укидањем рестрикција у вези са дипломатским присуством.
„Као први корак сматрамо важним потпуно обострано укидање свих ограничења по питању дипломатског присуства“, навео је Антонов.
Шеф руске дипломатске мисије у Америци је оценио да две земље као и до сада очекује велики посао на изградњи основе за напредак у билатералним односима.
Тренутно, како је додао, снажан дијалог постоји између Савета за безбедност Министарстава спољних послова, а експертски контакти постоје по питању климатских проблема, развоја и заштите Арктика, развија се сарадња у сфери бизниса, повећава обим трговинске размене.
„Без обзира на то , то су тек изданци на путу оздрављења наших односа. Предстоји велики рад на формирању базе за даљи напредак“, закључио је он.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.10.2021
РУСИЈА
Путин објаснио како ће се односи Русије и Америке стабилизовати и побољшати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала