- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Чекајући отопљење у односима Београда и Подгорице | Свет са Спутњиком

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗдравко Кривокапић и Ана Брнабић
Здравко Кривокапић и Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
После скоро годину дана од формирања Владе Црне Горе њен председник Здравко Кривокапић стигао је у прву званичну посету Србији. Иако је једно од његових предизборних обећања било поправљање односа с Београдом, то му засад није успело. Тврди ипак да је испунио све што је обећао митрополиту Амфилохију, чије је покровитељство уживао.
Хоће ли посетом Кривокапића започети дуго жељено отопљење између Београда и Подгорице? Или ће такт у тим односима и даље задавати западни центри моћи? Шта су највеће препреке за зближавање Црне Горе и Србије? Када ће се амбасадор Србије вратити у Црну Гору? Какав је данас положај српске заједнице а какав Српске православне цркве у Црној Гори и зашто држава још није потписала са њом Темељни уговор? Ко љуља црногорску владу?
У емисији "Свет са Спутњиком" тему анализирамо са нашим данашњим гостима, у студију су политички аналитичари Ђорђе Вукадиновић и Владимир Добросављевић, a из Црне Горе јавиће нам се проф. др Саво Марковић, правник и бивши министар правде у СРЈ.
Емисију уређује и води Татјана Трикић.
Свет са Спутњиком, 03.11.2021.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала