- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: И раније сам био у оваквим ситуацијама

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић током Мастерса у Паризу
Новак Ђоковић током Мастерса у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић сумирао је утиске после првог сингл меча још од УС опен и победе над Мартоном Фучовичем са 2-1 сетовима у Паризу. „Терали смо један другог до крајњих граница“, изјавио је Ђоковић.
Ђоковић је на последњем Мастерсу у сезони победио Фучовича са 6:2, 4:6, 6:3 и пласирао се у треће коло, где ће играти или са Адријаном Манарином или са Гаелом Монфисом.
Најбољи тенисер света је доста осцилирао, али је на крају извојевао тријумф и успешно започео поход ка трофеју.
„Било је лепо вратити се на терен после скоро два месеца без такмичења. Радио сам добро како бих се спремио за повратак и био у форми, да се покажем како желим. Нисам очекивао ништа, али сам знао да неће бити лако. Мартон је талентован играч, врло квалитетан. Била је велика борба“, изјавио је Ђоковић.
Новак је меч завршио са 24 директна поена и 23 неизнуђене грешке, а у највећим проблемима је био током другог и почетком трећег сета, када никако није могао да одузме сервис ривалу.
„Мислим да сам добро почео меч, имао и брејк лопту на старту другог коју нисам искористио. После сам претрпео брејк и нисам могао да га вратим јер је он сервирао прецизно и играо квалитетно. Тврд меч, много размена с основне линије. Терали смо један другог до крајњих граница – одличан почетни меч за мене, веома сам задовољан с обзиром на изазов који сам имао, иако знам да могу боље“, објаснио је Новак новинарима.
Пре дуела са неким од Француза, Новак ће изаћи на терен у среду најраније у 14 часова, када у пару са Филипом Крајиновићем игра против Џона Пирса и Филипа Полашека.
„Кључно ми је да проводим време на терену, да пронађем интензитет који се осећа само у мечевима, да играм поене. Што више поена играм, што више мечева играм, постајаћу бољи. Знам себе добро, био сам у оваквим ситуацијама и раније, па се надам да искуство може да одигра важну улогу“, подвукао је Ђоковић.
Ђоковић оборио још један рекорд Федерера
Аустријанац се опростио од тениса: Најдража победа против Ђоковића
Ђоковић о „пропаганди“ и „елитама“: Погађају ме лажи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала