- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Док НАТО бродови плове Црним морем, руске подморнице увежбавају ракетни напад „Калибрима“

© Sputnik / Vasiliy BatanovДолазак подморнице Црноморска флота "Новоросијск" у луци Севастопољу
Долазак подморнице Црноморска флота Новоросијск у луци Севастопољу - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Посаде подморница „Ростов на Дону“ и „Велики Новгород“ руске Црноморске флоте током војних вежби у Црном мору увежбавале су напад ракетама „Калибар ПЛ“ на одред бродова условног противника, наводи се у саопштењу прес-службе Црноморске флоте.
Према плану вежби, подморнице су добиле наредбу да униште откривене и класификоване морске мете.
„Након хитног понирања, подморничари су електронским лансирањима ракета (циљање, припрема система, увежбавање деловања посаде приликом употребе система, али без лансирања ракета) извели условни ракетни напад из подводног положаја на бродове 'противника', чију је улогу играла тактичка група ракетних бродова Црноморске флоте", наводи се у саопштењу.
Како наводи Шеста флота америчке Ратне морнарице, танкер „John Lenthall“ упутио се ка Црном мору ради извођења заједничких операција са савезницима из НАТО-а и партнерима у региону.
Раније је саопштено да је и главни брод Шесте флоте Ратне морнарице САД „Mount Whitney“ кренуо ка Црном мору. Нешто раније је у овај регион упловио амерички разарач „Porter“.
„Велики Новгород“ је дизел-електрична подморница пројекта 636.3 „Варшавјанка“, предвиђена за борбу против подморница и бродова противника, за одбрану војних поморских база, обалских и поморских комуникација, извиђање и патролирање. Подморнице тог пројекта наоружане су високо прецизним ракетним наоружањем „Калибар ПЛ“, а такође имају модернизоване радаре.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
РУСИЈА
Путин војном врху: Погледајте кроз нишан на брод НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала