- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Гаспром“ повећао испоруке гаса Бугарској на молбу власти земље

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЛого компаније "Гаспром" на Петербуршком међународном економском форуму
Лого компаније Гаспром на Петербуршком међународном економском форуму - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Руска компанија „Гаспром“ повећала је испоруке гаса Бугарској по повољним ценама на молбу власти земље, саопштила је амбасада Русије у Бугарској.

„Усред енергетске кризе која је захватила Европску унију уочи зиме, Русија је, упркос неоснованим критикама на свој рачун, и даље поуздани партнер Европе. На молбу бугарског руководства 'Гаспром' је повећао дневну испоруку гаса изнад количине предвиђене актуелним уговором по повољнијим ценама за Бугарску“, наводи се у саопштењу амбасаде на Фејсбуку.

Како је прецизирано, у новембру је цена гаса за Бугарску пала на 93,19 лева (око 46,55 евра) за мегават-час, што је у просеку дупло нижа цена од просечне у Европи.
Руска амбасада наглашава да је „Гаспром“ увек поштовао став својих партнера и управо је због тога прошле године на инсистирање Софије, као и Европске комисије руска компанија прешла на нови систем обрачуна цена гаса за Бугарску у односу на европско тржиште гаса. Притом, како пре тако и после тих измена руска компанија је беспрекорно испуњавала све своје обавезе према бугарским потрошачима.
Заставе Бугарске и НАТО-а на церемонији обележавања ступања Бугарске у овај војни савез - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2021
Бугарска министарка: Русија се не плаши нас, али ни ми ње
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала