- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Маневри „Крокодила“ и „Терминатора“: Руски хеликоптери уништили конвој „противничких“ тенкова

© Sputnik / Лола ЂорђевићХеликопер Ми-35 због врхунских перформанси, у својој класи важе за једне од најбољих јуришних хеликоптера на свету
Хеликопер Ми-35 због врхунских перформанси, у својој класи важе за једне од најбољих јуришних хеликоптера на свету - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Пилоти ваздухопловних јединица Источног војног округа који су управљали јуришним хеликоптерима Ми-24 „Крокодил“ и транспортно-борбеним хеликоптерима Ми-8 АМТШ „Терминатор“ реализовали су задатке током борбене обуке у Забајкалском крају, преноси телевизија „Звезда“.
Посаде „Крокодила“ на полигону Мухор-Кандуј увежбавају напад на копнене групе и појединачне циљеве условног противника. Пилоти су имали задатак да униште конвој тенкова у покрету.

Након што су утврдили координате мета, пилоти су започели напад на објекте користећи топове ГШ-2-30 калибра 30 милиметара, ненавођене авио-ракете и тренажне авио-бомбе. Реализацију задатака контролисали су официри из групе за контролу лета.

Са друге стране, посаде хеликоптера Ми-8 АМТШ у паровима су усавршавали технику пилотирања хеликоптерима који су полетали са аеродрома Черемушки. Такође, пилоти су током лета извели успутно ваздушно извиђање терена и увежбавали координацију акција посада у случају условних ванредних ситуација.
У вежбама је учествовало око 150 војника армије Ваздухопловних снага и ПВО војног округа. У маневре је било укључено и око 20 војних хеликоптера.
Хеликоптер Ми-24 током војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2021
Моћ руских „Крокодила“: Обрушили се на „непријатеља“ и оставили га без аеродрома /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала