- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Руска морнарица од следеће године добија „Цирконе“, војна безбедност на високом нивоу

© Sputnik / Евгений Паулин / Уђи у базу фотографијаРуски председник Владимир Путин
Руски председник Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Испитивања су потврдила јединственост система „Пересвет“, комплекса „Кинџал“ и „Авангард“ а при крају су тестови хиперзвучних ракета „Циркон“ и њима ће од следеће године почети да се опрема руска ратна морнарица, рекао је председник Русије Владимир Путин.

„Одржани тестови убедљиво су потврдили јединствене карактеристике ласерских система ‘Пересвет’ , комплекса ‘Авангард’ и ‘Кинџал’. Додаћу да се завршавају тестови хиперзвучне крстареће ракете ‘Циркон’ са базом на мору. Током тестова она је потпуно у складу са оним што је задато уништила и копнене и поморске циљеве из положаја испод мора и са бродова“, навео је Путин на састанку са руководством Министарства одбране и компанијама одбрамбено-индустријског комплекса.

Он је додао да сви приоритети Русије треба да буду садржани у новом државном програму наоружања до 2033. године.
„Кључни задатак је да перспективни видови наоружања и технике који се буду производили и којима ће се опремати војска пруже Русији поуздану заштиту од потенцијалних претњи “, истакао је руски председник.
У том контексту он је оценио да је модерно наоружање које нема пандана у свету осигурало висок ниво војне безбедности Русије.

„Ласерско, хиперзвучно, кинетичко и друго наоружања без пандана у свету представља прави пробој у области војне технологије. Више пута је повећало могућности Оружаних снага у наредним годинама, па и деценијама. Осигурало је висок степен војне безбедности Русије а помогло је и да се ојача стратешки паритет“, рекао је Путин.

Израда и серијска производња високо технолошког оружја главни је правца развоја руских Оружаних снага, закључио је Путин.
Према његовим речима, вештачка интелигенција треба да обезбеди квалитативни напредак у подизању борбених карактеристика наоружања.
Сада је, према његовим речима, веома важно развијати и уводити технологије за производњу нових хиперзвучних система, ласера веће моћи, роботехничких комплекса.
О томе какве карактеристике има ракета „Циркон“ било је речи и у емисији „Мој поглед на Русију“ главне уреднице Спутњика Србија Љубинке Милинчић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала