- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија прави мрежу за лов дронова

© Фото : © Screenshot: BraeronТеретна беспилотна летелица "Браерон"
Теретна беспилотна летелица Браерон - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Научници руског федералног нуклеарног центра, Сверуског научно-истраживачког института техничке физике у Снежинску у Чељабинској области праве нову војну опрему која је предвиђена за ефикаснију борбу са дроновима малих размера и авионским бомбама, наводи се из документа објављеног на сајту „Роспатент“.
Ова опрема је патентирана крајем октобра 2021. године. Сада се експерти Научно-истраживачког института припремају за производњу и тестирање производа.
Апарат садржи пројектиле који су распоређени дуж осе у металним блоковима. У сваком блоку се налази експлозив и ударне главе - тегови, спојени гипким елементима за сечење. Под дејством експлозива у близини циља, тегови се испаљују у паровима, развлаче се спојени елементи из којих се формира мрежа за сечење циљ.
Како би се повећала ефикасност уништења циљева малих размера, муницији се повећава маса и количина експлозива. Овим се повећава тежина и самог пројектила. Практично, због тога се оваква муниција не може користити против дронова због њене велике масе, габарита и великих трзаја приликом гађања. Осим тога, због високог нивоа убојитости тешко је користити ове пројектиле у мирно време.
Руски федерални нуклеарни центар је једна од кључних компанија нуклеарног оружаног комплекса „Росатома“. Главни задатак Нуклеарног центра у Снежинску је решавање научно-техничких проблема, повезаних са осигурањем и очувањем поузданости и сигурности нуклеарног оружја Русије. Овај Центар такође и решава задатке из нуклеарно-енергетског комплекса, нуклеарне медицине, суперкомпјутера и рачунарских технологија.
Беспилотна летелица на војним вежбама Тихоокеанске флоте у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2021
РУСИЈА
Неће бити уљеза: Руске поморске границе ће чувати дронови-камиказе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала