- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Русији направљен тест који открива лажне потврде о вакцинацији

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЛабораторија Истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију "Гамалеја" Министарство здравља Русије
Лабораторија Истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију Гамалеја Министарство здравља Русије - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
Пратите нас
Директор Националног истраживачког центра „Гамалеја“ Александар Гинцбург саопштио је да је центар направио тест који може да утврди да ли је особа заиста вакцинисана против вируса корона, преносе „Известија“.
Према његовим речима, тест открива у крви присуство антитела на мембрански протеин аденовируса Ad26 који потврђује да се особа заиста вакцинисала против ковида 19.
Како је додао, аденовирус Ad26 користи се у вакцини „Спутњик Ве“ (Sputnik V) као „транспорт“ за испоруку делова генетског материјала САРС-ЦоВ-2 у ћелије, који кодира информације о структури S-протеина вируса.

„Прва компонента 'Спутњика Ве' направљена је на основу Ad26 који се веома ретко сусреће код људи. Стога присуство антитела на адено 26. говори да су особе вакцинисане. А ако човек заврши на интензивној нези и каже да се вакцинисао, али нема антитела на мембрану Ad26 онда највероватније има лажну потврду о вакцинацији против ковида 19“, прецизирао је Гинцбург.

Такође је саопштио да се у центру „Гамалеја“ такве анализе врше већ око месец дана. Одељења интензивне неге редовно шаљу крв пацијената на анализу. За сад је проверено око 50-60 људи, али рад се наставља, пишу „Известија“.
Лекови - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
РУСИЈА
Путин: Поред вакцина ускоро стижу и лекови против короне
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала