Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Кризни штаб одлучио: Ковид пропуснице од 20 часова, јесењи распуст девет дана

© REUTERS / REUTERS TVКовид пропуснице на апликацији мобилног телефона
Ковид пропуснице на апликацији мобилног телефона - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
Кризни штаб за борбу са корона вирусом донео је одлуку да јесењи распуст траје девет дана, а да ковид пропуснице у угоститељским објектима, коцкарницама, кладионицама и слот клубовима буду обавезне од 20 часова, почев од 8. новембра.
Министарка Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је након милиона примљених доза у нашој земљи показано да су вакцине безбедне, и да нисмо имали ниједан тежи случај реакције на вакцинацију.
"Шта је сада суштина. Поново морамо да кажемо: "Вакцинација, вакцинација и вакцинација". У овом моменту је 56 одсто грађана вакцинисано, али у узрасту од 18 до 40 година тек сваки четврти је вакцинисан, и ја бих апеловала на све младе људе који мисле да им вирус не може ништа да свако мора да да свој допринос борби", рекла је министарка Кисић Тепавчевић.
Она каже да је увођење ковид пропусница на оним местима где се окупљају млађе особе имало значајног ефекта на повећање броја вакцинисаних, пишу Новости.
"У складу са тим проширујемо временски период за угоститељске објекте од 20 часова. С тим што ће сви ти објекти моћи да раде 24 часа", рекла је министарка.
Министарка је појаснила да ће ковид пропуснице важити од 20 часова, па до краја радног времена одређеног угоститељског објекта. Новина је да неће важити само у угоститељским објектима, већ ће бити проширене на коцкарнице, кладионице и слот клубове.
На седници Кризног штаба усвојен је предлог Тима за школе којим се предвиђа да основци и средњошколци не иду у школе од понедељка, 8. новембра до петка, 12. новембра, са викендима то је укупно девет дана, саопштило је Министарство просвете.
Министар просвете Бранко Ружић рекао је раније да је ресорно министарство спремно да, у оквиру општих мера у борби против пандемије, продужи јесењи мини распуст на девет дана. Првобитно је, према календару школске године, требало да се празнују 11. и 12. новембар, али је одлучено да због епидемиолошке ситуације, цела та недеља буде нерадна. „Ми увек слушамо став струке и епидемиолози код нас куцају на отворена врата“ рекао је Ружић, пренеле су Новости.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала