- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Небеска роса“: Израел лансира нови ПВО систем - огроман балон /видео/

© Фото : Youtube/משרד הביטחון/PrintscreenНебеска роса, огроман балон, нови ПВО систем Израела
Небеска роса, огроман балон, нови ПВО систем Израела - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
Израел се припрема да лансира огроман балон са савременим ракетама и системом за детекцију летелица како би побољшао противваздухопловну одбрану.
Израелско министарство одбране објавило је снимак новог ПВО система на коме се види огроман балон у тренутку надувавања.
Тачне карактеристике летелице, која је названа „Небеска роса“, нису објављене, али је описана као једна од највећих те врсте. Њени радари препознаваће ракете и дронове у лету.
Систем су заједно развили Израел и САД и успешно је тестиран у протеклих неколико месеци, а израелско министарство наводи да ће ускоро бити у употреби на северу те земље.
„Небеска роса“ ће се користити у садејству са други ПВО системима тако што ће их допуњавати сензорима који се налазе на великој висини.
„То ће омогућити значајне технолошке и оперативне предности за рано и прецизно препознавање опасности“, рекао је Боаз Леви, директор Израелске ваздухопловне индустрије.
Министар одбране Бени Ганц казао је да се ради о „још једном технолошком пробоју који ће ојачати одбрану израелског неба и израелских грађана“.
„Нови систем учвршћује одбрамбени зид који је Израел изградио услед блиских и даљих ваздушних претњи наших непријатеља“, рекао је Ганц, преноси РТ.
Израелски дрон „Херон“ - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2021
Израел има ново оружје /видео/
Израелски систем ПРО „Гвоздена купола“ (Iron Dome) пресреће ракете, лансиране из сектора Газа у правцу Израела  - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2021
Све тајне моћне израелске „Гвоздене куполе“ /видео/
Ракете лансиране из Газе лете према Тел Авиву  - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2021
Ракета од 500 евра против „Гвоздене куполе“: Главнo оружјe у сукобу Израела и Хамаса /видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала