- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Објављен снимак инцидента бродова САД и Ирана у Оманском заливу /видео/

CC BY 2.0 / Petty Officer 2nd Class Juan Sua / Авион П-8А "Посејдон" лети изнад америчког разарача "Портер"
Авион П-8А Посејдон лети изнад америчког разарача Портер - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
Иранска револуционарна гарда објавила је видео у коме се може видети инцидент у којем су учествовали бродови Ратне морнарице САД и Корпуса чувара исламске револуције Ирана у Оманском заливу.
На снимку се може видети искрцавање иранских војника на танкер, као и маневри бродова обе земље. У видео се појављују два разарача Ратне морнарице САД типа „Арли Берк“, амерички и ирански хеликоптери и ратни бродови Корпуса чувара исламске револуције Ирана.
У једном тренутку Ратна морнарица Ирана не дозвољава разарачу „USS The Sullivans (DDG-68)“ да се приближи танкеру и преграђује му пут. Уз то, ирански војници усмеравају и митраљезе великог калибра на амерички брод.
Раније је иранска агенција „Тасним“ саопштила, да је Ратна морнарица Корпуса чувара исламске револуције Ирана спречила САД да отму брод. Како се наводи у саопштењу, амерички бродови су преузели контролу над танкером који је превозио иранску нафту, преточили гориво на други брод и усмерили га у непознатом смеру. Након тога су га ирански морнари пресрели и послали у територијалне воде Ирана.
Ирански војни брод током заплене британског танкера - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
СВЕТ
Напето на Блиском Истоку: Иран тврди - отерали смо америчке снаге и спречили отмицу нашег танкера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала