Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Руски дом: У оквиру форума „Сећање на победнике“ отворена изложба „Да се не заборави!“

© Фото : Руски домПоводом 75. година од почетка Нирнбершких суђења у Галерији Руског дома отворена је историјско-документарна изложба „Да се не заборави!“. Поставку су припремили Руско историјско друштво, Фондација ,,Историја отаџбине“ и Федерална архивска агенција Руске Федерације.
Поводом 75. година од почетка Нирнбершких суђења у Галерији Руског дома отворена је историјско-документарна изложба „Да се не заборави!“. Поставку су припремили Руско историјско друштво, Фондација ,,Историја отаџбине“ и Федерална архивска агенција Руске Федерације. - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
У оквиру Међународног форума „Сећање на победнике“ за организаторе Бесмртног пука ван Русије, представника организација сународника и страних држављана, НВО и других отворена је историјско-документарна изложба „Да се не заборави!“.
Поставку су припремили Руско историјско друштво, Фондација „Историја отаџбине“ и Федерална архивска агенција Руске Федерације.
Отварању су присуствовали копредседник Централног штаба Бесмртног пука Русије, посланик Државне думе Руске Федерације Јелена Цунајева, председавајући Руског историјског друштва Константин Могиљовски и директор Руског дома у Београду Евгеније Баранов.
Изложба „Да се не заборави“ посвећена је злочинима нациста и њихових саучесника против цивила у СССР-а током Другог светског рата.
Изложбени пројекат има за циљ да подсети међународну јавност, пре свега омладину, на жртве које су поднели народи Совјетског Савеза у име спасавања света од фашизма у XX веку.
Изложба је преведена на све европске језике и прилагођена свакој земљи где је планирано њено излагање. Део је пројекта „Злочин не застарева“ чији је циљ очување сећања на цивиле који су страдали на окупираним територијама.
Историјско-документарна изложба један је од доказа значаја извојеване победе над фашизмом у Другом светском рату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала