- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Шта урадити ако вам није уплаћено 30 евра, а пријавили сте се на време

© AFP 2023 / JEAN-SEBASTIEN EVRARDБанкомат
Банкомат - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
Грађани који у претходна три дана нису добили 30 евра у динарској противвредности на име помоћи државе, а били су пријављени и у априлу добили првих 30 евра, проблем треба да пријаве преко портала Управе за трезор на адреси idp.trezor.gov.rs, један је од одговора министра финансија Синише Малог на питања грађана о државној помоћи.
Министар је одговарао грађанима на свом инстаграм профилу, а на питање да ли онај ко је заборавио да се пријави то може да уради накнадно, одговорио је да једино може да се пријави за додатних 20 евра, чија исплата следи у децембру.
Та пријава ће трајати од 15. до 30. новембра на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs.
Грађанима који су у априлу добили новац код једне банке а у међувремену су рачун угасили, новац се уплаћује на наменски рачун који им се отвара у банци у којој су у међувремену угасили рачун.
Грађанима који су у периоду од априла до новембра мењали личне карте, та промена не утиче на исплату, јер су у регистру заведени са старом личном картом, али ако имају проблем, могу да га пријаве преко портала Управе за трезор.
Било је и питања грађана који нису узели прву рату помоћи а које је интересовало да ли сада могу да је узму. Одговор је да се помоћ не може узети накнадно и да им преостаје да се од 15. до 30. новембра пријаве за додатних 20 евра.
Када је реч о временском ограничењу за подизање новца, што је грађане такође занимало, одговор министра финансија је да временског ограничења за то нема.
Мајци чије дете је у септембру напунило 18 година и која је питала да ли оно има право на новчану помоћ, министар је одговорио да њено дете има право на помоћ од 20 евра за коју може да се пријави од 15. новембра на адреси idp.trezor.gov.rs.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала