- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Успаванка уз пуцњаву“: Експлозија насиља у САД, конференцију о криминалу прекинули пуцњи /видео/

CC0 / Pixabay/Ibro Palic / Пиштољ на америчкој застави
Пиштољ на америчкој застави - Sputnik Србија, 1920, 04.11.2021
Пратите нас
Градоначелница америчког града Сент Луиса Тишара Џонс држала је конференцију за штампу о експлозији насиља и криминала коју су прекинули пуцњи из ватреног оружја. Џонсова је рекла да је то за њу свакодневица и да дете успављује уз „успаванку пуцњева“.
Несвакидашњи догађај одиграо се после састанка Џонсове са градоначелником Канзаса Квинтоном Лукасом, чији је повод био баш пораст оружаног насиља, пишу амерички медији.
Током заједничке конференције за штампу, док је Џонсова говорила, одјекнуло је неколико пуцњева у близини. Она се није много узбудила.
„Чује пуцњаву у мом комшилуку свако вече. Мој син и ја идемо на спавање уз успаванку пуцњева сваке ноћи. Живимо у крају где се пуцњава чешће чује него што се не чује“, рекла је Џонсова.
Лукас је то прокоментарисао на Твитеру, речима како је „звук ватреног оружја редовна појава у превише крајева мог града такође, нешто са чим сам одрастао“.
„Данашња пуцњава подсећа нас колико се наших сестара, браће и беба суочава са тим сваког дана и то морамо да променимо“, написао је Лукас.
Поједини амерички медији, попут Фокс њуза, критиковали су Џонсову због хладнокрвности према пуцњави, јер „само констатује шта се дешава, а ништа не ради да смањи криминал“.
Иначе, Сент Луис је амерички град са највишом стопом убистава по глави становника. У том граду је током 2019. године било 64,54 убиства на 100.000 становника, показују подаци ФБИ.
Америка се суочава са драстичним порастом насиља и убистава, нарочито током пандемије вируса корона, па је тако у 2020. години број убистава у САД био већи за трећину него у 2019.
Полиција у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 08.10.2021
СВЕТ
Време смрти у Америци: Највећи скок броја убистава у последњих 100 година
Пуцњава у супермаркету у Америци - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2021
Црни биланс у Америци: За празнични викенд 400 пуцњава и 150 мртвих
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала