- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Алармантно у Сарајеву: Без струје део града, под водом улице, куће и зграде, Кризни штаб се огласио

© Фото : РТРС/ЈутјубОбилне падавине у Сарајеву
Обилне падавине у Сарајеву - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
Пратите нас
Након вишесатних обилних падавина у Сарајеву су чак и главне саобраћајнице под водом, а најтежа ситуација је у насељу Отес. Кризни штаб општине Источна Илиџа издао је препоруку да се због поплава на подручју ове локалне заједнице деца не шаљу у вртиће и школе. Већи део Сарајева остао је без електричне енергије због квара на трафо станици Рељево.
Екипе Електродистрибуције су на терену и раде на отклањању квара, јављају сарајевски медији.
"Дневни аваз" наводи да се излила река Жељезница и да је ситуација алармантна. Један читалац им је послао и видео снимак на којем се види део тог насеља који је под водом.
У ватрогасној служби Кантона Сарајево рекли су да су поплављене зграде и породичне куће, да су екипе на терену и да евакуишу људе. Угрожено је између 50 и 70 кућа.
Наведено је да кориснике страчког дома у том насељу пребацују на више спратове.
И у другим деловима Кантона Сарајево има проблема. Излила се и река Босна, а на улицама има аутомобила који су се заглавили у води, наводи Аваз.

Обустављен саобраћај

Већи део БиХ захватило је јако невреме, а због изливања воде на пут и клизишта обустављен је саобраћај на деоници Трново - Сарајево - Фоча.
Саобраћај је обустављен и на деоници регионалног пута Коњиц -Борачко језеро, преноси портал Кликс.
Саобраћај је успорен и отежан и на ширем подручју Сарајева.
Возачи су упозорени на местимично јаке ударе ветра и на могућност урушавања стабала и поломљеног грања на путеве, као и на повећану опасност од одрона.

Кризни штаб препоручује: Деца да не иду у школе и вртиће

Кризни штаб општине Источна Илиџа издао је препоруку да се због поплава на подручју ове локалне заједнице деца не шаљу у вртиће и школе.
Из ове локалне заједнице обавештавају све који жела да се укључе у акцију спасавања да су обезбеђене вреће и песак и да се могу јавити на одређене телефоне за координацију акције.
Ноћашње кише на овом подручју и бујице локалних река и потока на многим местима на подручју ове општине већ изазвале поплаве или прете да их изазову.
Тренутно су најугроженији и већ поплављени Бојовића мост и мост код школе у Касиндолу, Грбавичка улица, Улица 9. јануара и Равногорска у Которцу, те Новаковића улица у Доњем Которцу.
Из Општине Источна Илиџа напомињу да је у Војковићима затворен мост у Крупцу, а угрожен је и део насеља код ресторана "Ас", пренела је Срна.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала