- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић открио главни разлог доласка у Париз – рекорд испред којег стоји само још један човек

© AP Photo / Francois MoriНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
Пратите нас
Српски тенисер Новак Ђоковић се после победе у четвртфиналу Мастерса у Паризу осврнуо на главни разлог доласка у главни град Француске – потврду првог места на АТП ранг листи на крају године, у чему може да га спречи само Хуберт Хуркач.
Ђоковић је у Паризу дошао до полуфинала савладавши Мартона Фучовича и Тејлора Фрица, уз предају Гаела Монфиса.
У полуфиналу ривал ће му бити Хуберт Хуркач, који је тренутно једина препрека која може да га, барем на тренутак, спречи да на крају године буде први тенисер света. Тај дуел на програму је у суботу.
„Прво место на АТП ранг листи на крају године је највећи разлог мог доласка овде. Надам се да ћу то успети да урадим ове недеље“, изјавио је Ђоковић, који покушава да рекордни 7. пут буде први на крају године.
Новак ће прво место обезбедити победом против Пољака, али исто у Паризу може да му обезбеди и Данил Медведев, једини тенисер који има барем какву-такву шансу да буде први на свету на крају 2021.
Уколико Рус не дође до полуфинала (а тренутно се налази у четвртфиналу и игра против Уга Гастона), Новак ће независно од резултата у полуфиналу бити први на крају године.
„Ако не успем то сада, остаје ми Торино“, свестан је Ђоковић да ће и на Завршном турниру имати шансу, уколико Хуркач направи чудо, а Медведев победи и Гастона и Руда или Зверева.
Математика каже да ће Новак пласманом у финале Париза имати 10.540 бодова (са титулом 10.940), што ће бити неухватљиво за Руса независно од резултата до краја последњег Мастерса у сезони и Завршног турнира у Италији.
Што се тиче саме игре у четвртфиналу и победе над Фрицом (6:4, 6:3), српски тенисер је био задовољан, али истакао да и те како има места за напредак.
„Добро сам се осећао, с обзиром да ми је ово био тек други меч после скоро два месеца паузе. Морам да радим на неким стварима, али мислим да ћу бити све бољи што више будем играо“, објаснио је Новак.
Откривено за шта АТП тужи Ђоковића: „Кажу да плаћамо играче“
Надал позвао на огромну промену: „Плашим се...“
Пала Америка, Рускиње у финалу Били Џин Кинг купа!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала