- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус о бронзи у Београду: Сијаће на мојим грудима – за целу Србију

© Фото : БССВладимир Мирончиков, руски боксер који наступа за Србију
Владимир Мирончиков, руски боксер који наступа за Србију - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
Пратите нас
Владимир Мирончиков је Србији донео прву медаљу на светским првенствима у олимпијском боксу после 26 година, освојивши бронзу у Београду. „Поносан сам, медаља за Србију је ту, од суботе увече сијаће на мојим грудима за целу Србију“, рекао је он.
Двадесеттрогодишњи руски боксер који наступа за Србију је до бронзе дошао у категорији до 80 килограма.
На крилима српских навијача ишао је из битке у битку, у четвртфиналу где је победа значила и освајање бронзе савладао је незгодног Казахстанца, а затим у борби за пласман у финале нечасном одлуком судија остао без победе и борбе за злато.
„Поносан сам, медаља за Србију је ту, од суботе увече сијаће на мојим грудима за целу Србију. Желео сам злато, борио се до последњих атома снаге, али једноставно виша сила је одлучила другачије. Бронза је ту, прославићемо је у срцу Арене. И настављамо даље, следеће године је Европско првенство где ћу свим снагама јуришати на победнички престо“, рекао је Мирончиков.
© Фото : БССВладимир Мирончиков, руски боксер који наступа за Србију
Владимир Мирончиков, руски боксер који наступа за Србију - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
Владимир Мирончиков, руски боксер који наступа за Србију
Србија је у београдској Арени у 21. издању Светског шампионата за мушкарце, које се након 43 године поново вратило у нашу престоницу, освајањем бронзе освојила много више од тога. Бокс је поново почео да дише пуним плућима у нашој земљи у којој је пре четири деценије пунио стадионе и где се тражила карта више.
Наша златна бронза, наш Владимир, заједно са осталих 11 колега из репрезентације и селектором Миланом Пиперским учинили су да нас поново њихове победе бацају у слављенички транс, порази да нас боле и бацају у нокдаун.
„Циљ који сам себи зацртао су Олимпијске игре у Паризу 2024, злато око врата и српска химна. Радићу на томе сваки дан, верујем да ћу остварити тај сан, све за Србију“, додао је Рус.
Бронзана медаљу на Светском првенству у београдској Арени Владимиру ће бити уручена у суботу 6. новембра након финалног меча у категорији до 80 килограма.
„Чујем стално – 'Владимир, Владимир', па 'Србија, Србија'... Желим да победим Американца!“ /видео/
Заволео је Русију, а сада и Београд: „Желим да мој син заигра овде!“ /фото/
Малолетна шампионка из БиХ нокаутирала отмичара и спасла себи живот: „Сви смо у шоку!“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала