- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Амерички сенатор: Русија је следећи тест за Бајдена – мора натерати Путина у дефанзиву

© Sputnik / POOL / Уђи у базу фотографијаСамит Путин-Бајден у Женеви
Самит Путин-Бајден у Женеви - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Русија је следећи спољнополитички тест за председника Сједињених Америчких Држава Џозефа Бајдена, пише амерички сенатор-републиканац Том Котон у чланку за лист „Вол стрит џурнал“.
Према његовом мишљењу, амерички председник хитно треба да одврати пажњу са климатске агенде и да се усредсреди на Москву и њене „агресивне поступке“ према Кијеву.
Сенатор Котон осврнуо се на информације о наводном гомилању руских снага дуж границе са Украјином, што је Кремљ раније негирао.
Такође, енергетску кризу у Европи оценио је као жељу Кремља да прекине доток гаса и тако искористи свој утицај на тржишту енергената у геополитичке циљеве, иако је раније „Гаспром“ потврдио да повећање испорука горива у Европу.
Амерички политичар изразио је своје незадовољство због реакције Џоа Бајдена на те догађаје.

„Ако Бајден не жели да за Авганистаном уследи још једна геополитичка катастрофа, требало би да одмах предузме неколико корака да обузда Русију и натера Путина да заузме одбрамбени став“, поручује сенатор.
Према његовом мишљењу, потребно је повећати испоруке убојитог оружја Украјини и изоловати Русију са светског финансијског тржишта.
Раније је амерички лист „Политико“ објавио је сателитске снимке који, како тврде, показују да Русија наводно групише снаге и војну технику на граници са Украјином. У чланку се напомиње да су снимци који „показују да Русија нагомилава тенкове, самоходно оруђе и војни арсенал“ у подручју града Јељни који се налази у Смоленској области. Интересантна је чињеница да се она налази на граници са Белорусијом, а не Украјином. Са своје стране, портпарол председника Русије Дмитриј Песков рекао је да Русија премешта трупе у оквиру своје територије и по свом нахођењу. Према његовим речима, то никога не угрожава и никога не треба да брине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала