- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић: Ово је вероватно најважнији успех у нашем спорту

© AFP 2023 / CLIVE BRUNSKILLНовак Ђоковић и Пит Сампрас
Новак Ђоковић и Пит Сампрас - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је прокоментарисао победу над Хубертом Хуркачем у полуфиналу Мастерса у Паризу, којом је обезбедио прво место АТП ранг листе на крају године по рекордни седми пут.
Ђоковић је пласманом у финале Париза, у којем ће играти против Медведева, осигурао тениски трон на крају 2021. и престигао Пита Сампраса.
Овај рекорд само један је од многих које држи Ђоковић, али, како каже, овај је вероватно већи од осталих.
„Ценим све рекорде и успехе. Бити историјски 'број 1' је вероватно најважнији успех у нашем спорту. Прво место на крају године захтева да будете константни и да будете најбољи на највећим турнирима. Нисам играо много (ове године) и тако ће бити и у будућности“, рекао је Ђоковић.
До ове године рекорд су држали Новак и његов идол из детињства о којем је много пута говорио, Пит Сампрас.
„Ово је огроман успех и веома сам поносан и захвалан што сам у оваквој ситуацији. Невероватно ми је да сам престигао свог идола из детињства Пита Сампраса. Ово је и за све моје ближње, који су ме подржавали и помагали ми“, додао је српски тенисер.
Новак је у Паризу успео да дође до финала иако пре тога није одиграо ниједан турнир скоро два месеца, после болног пораза у финалу УС опена.
„Уживао сам у паузи и нисам се много бринуо око повратка. Време сам проводио у свом тениском центру у Србији и није ми било досадно без тениса, иако ја волим да се такмичим. Велико је олакшање осигурати прво место на крају године, али знам да мој задатак није готов. Надам се да ћу сутра одиграти добар меч“, искрен је 34-годишњи Београђанин.
Противник је Данил Медведев, Рус који му је пре мање од два месеца нанео један од најболнијих пораза у каријери у финалу УС опена.
„Када смо се последњи пут састали он ме је надиграо, али сам ја њега у Мелбурну. Надам се да ћу опет успети ја да то урадим. Он сервира баш јако, не промашује пуно. Недавно смо одиграли неизвестан тренинг сет“.
Дуел Медведева и Ђоковића на програму је у недељу од 15 часова, уз директан текстуални пренос на Спутњику.
Преокрет, „кромпир“ и драма – Ђоковић у финалу Париза!
Бивши „број 2“ о Ђоковићевој одлуци: Био бих потпуно шокиран и то не бих могао да оправдам
Откривено за шта АТП тужи Ђоковића: „Кажу да плаћамо играче“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала