- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић на корак до новог рекорда и историје – ко му стоји на путу?

© AFP 2023 / CHRISTOPHE ARCHAMBAULTНовак Ђоковић пред меч на Мастерсу у Паризу 2021.
Новак Ђоковић пред меч на Мастерсу у Паризу 2021. - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, против Хуберта Хуркача има шансу да седми пут у каријери обезбеди прво место на АТП листи на крају календарске године, чиме би постао рекордер јер тренутно дели прво место са Питом Сампрасом.
Ђоковић је на крају 2020. године изједначио рекорд легендарног Американца завршивши шести пут у каријери годину на врху АТП листе, а 11 месеци касније има шансу да по ко зна који пут испише историју „белог спорта“.
Новак се у 14 часова састаје са Хубертом Хуркачем у полуфиналу Мастерса у Паризу, и уколико дође до победе против пољског тенисера и математички ће обезбедити прво место на крају календарске године.
Ђоковић је раније у току године, када се изједначио по броју Гренд слемова са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом и када је оборио рекорд Швајцарца по броју недеља на првом месту, изјавио да су му Слемови приоритети, те да прво место не спада под обавезно у наставку каријере, али сада поново има шансу да испише историју и не жели да пропусти ту шансу.
„Циљ ми је да обезбедим прво место на крају календарске године“, изјавио је Ђоковић пре неколико дана свестан да може да обори рекорд Пита Сампраса.
Најбољи тенисер света и евентуалним поразом може да осигура врх ранг листе, али онда би му била потребна победа Саше Зверева против Данила Медведева у другом полуфиналу Париза.
Рус је једини који може да угрози прво место српског тенисера и, иако има мале шансе, даће све од себе да први пут у каријери дође од првог места на АТП листи.
Ипак, Ђоковић има све у својим рукама, велики је фаворит против Хуркача, али Пољак се никако не сме потценити.
Хуберт Хуркач, 24-годишњи тенисер, иза себе има вероватно најбољу сезону у каријери у којој је играо и прво полуфинале на једном Гренд слему.
Било је то на Вимблдону када је у осмини финала елиминисао Данила Медведева, а затим у четвртфиналу и Роџера Федерера, да би у полуфиналу наишао на Италијана Матеа Беретинија од кога је изгубио после велике борбе.
Неколико месеци пре тога освојио је и први Мастерс у каријери, Мајами, када је на путу до титуле победио Шаповалова, Раонића, Циципаса, Рубљова и на крају Јаника Синера.
Утисак је да је ове сезоне потпуно сазрео и за неколико недеља учествоваће први пут на Завршном турниру у Торину.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2021
СПОРТ
Ђоковић открио главни разлог доласка у Париз – рекорд испред којег стоји само још један човек
Хуркач спада међу одличне сервире, с обзиром да је висок 196 центиметара, а одликује га и сјајна кретња за тако високог тенисера.
Његов тренер Крег Бојтон упоредио га је са Ендијем Маријем, рекавши да имају сличне ритерне и бекхенде, те да их разликује само висина, и да је Британац боље покрива терен, али и да Хуберт не заостаје много.
Ђоковић и Хуркач до сада су одиграли два међусобна дуела и у оба је славио српски тенисер – на Ролан Гаросу и Вимблдону 2019. године.
Очекује нас занимљив дуела, а ви свакако останите уз Спутњик, пошто ћемо од 14 часова пратити уживо текстуалним путем дуел српског и пољског тенисера.
Спектакл у Берсију – Француз се самоуништио, Рус остао „хладне главе“
Ђоковић открио главни разлог доласка у Париз – рекорд испред којег стоји само још један човек
Пала Америка, Рускиње у финалу Били Џин Кинг купа!
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала