Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Рама критиковао Приштину због става о "Отвореном Балкану"

Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама изјавио је поводом става тзв. Косова о питању „Отвореног Балкана“ и одбијања да учествује у тој иницијативи да такав приступ Приштине не води никуда.
Рама је у интервјуу за „Њуз24” истакао да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има другачији приступ у вези са „Отвореним Балканом“, иницијативом која би, како је навео, допринела решавању проблема између Београда и Приштини.
"Мислим да је косовски приступ, тачније креатора политике и доносиоца одлука на Косову, дубоко другачији. То је њихово право, али са друге стране сам убеђен да је ова иницијатива потреба, али и приступ у функцији ослобађања многих затворених потенцијала овог региона и олакшање дијалога и коначног решавања косовског питања“, рекао је Рама.
Додао је да не жели да улази у полемику са Куртијем, али да његов приступ тзв. Косово никуда не води, преноси Косово онлајн.
„Аљбин има своју визију. Желим најбоље Косову и зато не могу а да не кажем да је досадашњи приступ предодређен да пропадне и Косово не води никуда. Косово је већ неколико година позитиван, поуздан и пожељни партнер албанских савезника. Овакав приступ није позитивна ствар“, рекао је Рама.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала