- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија одбацује оптужбе: Наша војна активност на Криму није већа од неопходне

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаВојници на тактичким војним вежбама поморске пешадије и обалске одбране на Криму
Војници на тактичким војним вежбама поморске пешадије и обалске одбране на Криму - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Војна активност на Криму није ништа већа него од потребе да се осигура безбедност полуострва и представља фактор стабилности у региону, изјавио је заменик шефа руске делегације у Првом комитету Генералне скупштине Уједињених нација Андреј Белоусов.
Тим речима је Белоусов одговорио на оптужбе западних представника упућених Русији по питању агресије и окупације према Украјини и Грузији.

„Оптужили су нас за прекомерну војну активност на Криму и у Азовском и Црном мору. Опет су говорили да војна активност у том региону нарушава регионалну безбедност, чак нарушава европску безбедност, па чак и глобалну. Ми све те оптужбе одбацујемо, оне нису нимало утемељене“, нагласио је Белоусов.

Руски дипломата је нагласио и да Русија има пуно право на војно присуство на Криму будући даје то територија Руске Федерације.

Са Америком имамо конструктиван дијалог

Белоусов се осврнуо и на дијалог Русије и Америке по питању стратешке стабилности рекавши да је након сусрета двојице председника Владимира Путина и Џозефа Баједна у Женеви он додатни активиран.
Такође је рекао и да при претходном америчком председнику Доналду Трампу то није био случај.
„Након дугорочног прекида дијалога о стратешкој стабилности он је коначно поново покренут и то након сусрета лидера у Женеви“, додао је.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2021
РУСИЈА
Москва: Речи Зеленског о Криму – територијална претензија према Русији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала