- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велика акција ФБИ: Бајденовој ћерки украдени поверљиви записи

© AP Photo / David GoldmanАгент ФБИ
Агент ФБИ - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Пратите нас
Амерички ФБИ претражио је неколико кућа у склопу истраге о наводној крађи дневничких записа ћерке америчког председника Џоа Бајдена.
ФБИ је у склопу те истраге претресао куће два радника „Пројекта Веритас“, наводе амерички медиј.
Акција ФБИ одиграва се нешто више од годину дана пошто је „Нешнел фајл“ објавио цео садржај дневника.
„Пројекат Веритас“ инсистирао је на томе да нема ништа са објављивањем записа, али ипак је под истрагом наводне крађе дневника Бајденове ћерке.

„Агенти ФБИ појавили су се у више домова бивших и садашњих запослених, доставили судски позив заједно са пропратним писмом молећи „Веритас“ да се уздржи од „откривања постојања судског позива било којој трећој страни... како би се сачувала поверљивост истраге“. Покушавају да нас ућуткају“, рекао је оснивач и извршни директор „Пројекта Веритас“ Џејмс О'Киф, преноси РТ.

„Нешнал фајл“ тврди да је добио дигиталну копију дневника од „звиждача“ из „Пројекта Веритас“, али инсистира како им је речено да „дневник није прибављен криминалним методама“. Како наводе из тог медија, дневник је наводно остављен на адреси где је ћерка Џоа Бајдена боравила.
„Пројекат Веритас“, организација блиска идејама америчких конзервативаца која се бави истрагом и откривањем политичких скандала, наводно је одбила да објави дневник, иако су знали где се налази и наводно имали признање Бајденове ћерке да је њен.
© AP Photo / Carolyn KasterЏо, Џил, Хантер и Ешли Бајден на инаугурацији
Џо, Џил, Хантер и Ешли Бајден на инаугурацији - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
Џо, Џил, Хантер и Ешли Бајден на инаугурацији
О'Киф је рекао како им се јавио извор који је „привремено био у истој хотелској соби у којој и ћерка Џоа Бајдена“, тврдећи да је она у њој „оставила дневник“.
Према његовим тврдњама, „Пројекат Веритас“ је прво контактирао адвоката Бајденове ћерке, који је одбио да потврди да ли је то њен дневник, а потом га је предао правосуђу.
ФБИ је одбио да коментарише наводе америчких медија о наводном претресу, наводећи само да су „на две адресе спроводили законске активности у вези са истрагом која је у току“.
Наводни дневник Ешли Бајден који је објављен у „Нешнел фајлу“ садржи тврдње о употреби дроге, личне детаље њених емотивних и брачних односа, детаље односа са њеним оцем...
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала