- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кијев зачуђен: Немамо сазнања о руским трупама код наших граница, зашто амерички медији пишу о томе?

© AFP 2023 / SERGEY BOBOKУкрајински граничари на руско-украјинској граници
Украјински граничари на руско-украјинској граници - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
Пратите нас
Канцеларија украјинског лидера не располаже информацијама о груписању трупа у близини граница Украјина, изјавио је портпарол председника Сергеј Никифоров.
Према његовим речима, председник Владимир Зеленски је одржао састанак који је углавном био посвећен ситуацији са ширењем вируса корона, али је разговарано и о безбедносним питањима.
Главнокомандујући Оружаних снага Украине није причао ни о чему што би требало да буде на неки начин алармантно, напоменуо је порптарол за телевизију „Дом“.
„Остаје отворено питање због чега амерички медији шире такве информације и да ли су оне истините“, додао је и нагласио да канцеларија председника тренутно нема никакве потврдне информације о томе.
С тим у вези, подсетио је да је медијске наводе већ коментарисало Министарство одбране Украјине.
„Колико знам, украјински војни ресор назива такве наводе елементом психолошког или пропагандног притиска. Министарство не потврђује концентрацију снага код украјинских граница већу од нормалног нивоа“, поновио је Никифоров.
Амерички медији у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије на граници са Украјином. Са своје стране, портпарол председника Русије Дмитриј Песков рекао је да Русија премешта трупе у оквиру своје територије и по свом нахођењу. Према његовим речима, то никога не угрожава и никога не треба да брине.
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 03.11.2021
РУСИЈА
Пентагон: Нема никакве нарочито агресивне војне активности Русије код границе са Украјином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала