- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић у Теслиној мајици послао снажну поруку: „Благословен сам“ /фото/

© AP Photo / Francois MoriНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
Пратите нас
Новак Ђоковић је у Паризу исписао нове златне странице историје тениса. Рекордни седми пут обезбедио је прво место на крају године, а касније се бираним речима у друштву најближих сарадника огласио путем друштвених мрежа.
Победом у полуфиналу Мастерса у над Хубертом Хуркачом Ђоковић је надмашио Пита Сампраса, с којим је био изједначен, с обзиром на то да су обојица по шест пута завршавала годину на врху АТП ранг листе.
Новак је и теоретски обезбедио рекордни седми пут да буде први, те се огласио уочи финала које га у недељу од 15 часова у престоници Француске очекује са друтим рекетом света – Данилом Медведевим који је лако изашао на крај са Александером Зверевом.
„Велика је част и задовољство престићи Сампраса, узора из детињства и завршити годину као број 1 на свету седми пут у каријери. Захвалан сам и благословен што сам у овако привилегованој позицији. Тешко је у потпуности осетити величину историјских успеха док сам још активан у професионалном тенису. Овом достигнућу, као и свим осталим, допринели су најближи људи у мом животу и каријери који су несебично давали безрезервну подршку. Хвала Богу и слава Роду“, написао је Новак и окачио на друштвеним мрежама, а био је одевен у мајицу са ликом Николе Тесле.
Подсетимо, Ђоковић у Паризу има прилику да обори још један рекорд у случају да се домогне нове Мастерс титуле. Била би му то рекордна 37, чиме био иза себе оставио Рафаела Надала с којим је тренутно изједначен на коти 36.
Женска тениска репрезентација Русије прославља освајање Били Џин Кинг купа 2021. - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СПОРТ
Руске тенисерке на крову света после 13 година!
Новак Ђоковић и Пит Сампрас - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СПОРТ
Ђоковић: Ово је вероватно најважнији успех у нашем спорту
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.11.2021
СПОРТ
Преокрет, „кромпир“ и драма – Ђоковић у финалу Париза!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала