- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шојгу: Руска војска спремна на све провокације америчких бродова на Црном мору

© Фото : Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар одбране Русије Сергеј Шојгу
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
Пратите нас
Руска војска прати америчке ратне бродове на Црном мору и не сме да дозволи провокације са њихове стране, изјавио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу за телевизију „Русија 1“.
„Ми, наравно, знамо да када у Црно море уђе брод нерегионалне силе, када схватимо да је наоружан далекометним високопрецизним оружјем, када схватимо да има то оружје, тј. да не иде у туристичку посету, наравно, пратимо га и знамо да су у сваком тренутку могуће неке провокације, као што је то не тако давно био случај са британским бродом. И, наравно, не смемо да дозволимо такве ствари“, рекао је министар, коментаришући присуство америчких бродова на Црном мору.
Он је напоменуо да је то готово стални покушај „да нас провере, да провере колико смо спремни“, да виде како је изграђен цео систем дуж обале Црног мора и уопште на југу Русије. Према речима министра, Сједињене Америчке Државе нису једине у оваквим проверама и таквим походима.
„Колико знам, предстоје им војне вежбе, вежбе са нашим суседима, вежбе са грузијском флотом и вежбе са украјинском флотом. Па, ми такође изводимо вежбе и наставићемо то да радимо“, додао је он.
У Црно море је 30. октобра ушао амерички разарач „Портер“ наоружан крстарећим ракетама. Прате га снаге и средства Црноморске флоте. На Црном мору већ се налази и амерички командни брод „Маунт Витни“.
Раније је америчка Шеста флота саопштила да су бродови отишли на Црно море како би вежбали заједничке операције са савезницима и партнерима у НАТО-у у региону.
У октобру је разарач америчке морнарице „Чејфи“ покушао да наруши руску државну границу у Јапанском мору, али је био приморан да се повуче под притиском великог противподморничког брода „Адмирал Трибуц“. Пре тога је у јуну руску државну границу на Црном мору нарушио британски разарач „Дефендер“, којег су заједничким напорима флоте и авијације протерали из руских територијалних вода.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 01.11.2021
РУСИЈА
Путин војном врху: Погледајте кроз нишан на брод НАТО-а
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала