- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Џаферовић: Ако Додик нападне институције, оне ће се бранити

© PREDSEDNISTVO SRBIJEШефик Џаферовић
Шефик Џаферовић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
Пратите нас
Последње изјаве члана Председништва БиХ Милорада Додика да рат није опција за Републику Српску, али да ће наставити са нападом на државне институције представљају класичну контрадикцију, изјавио је данас члан председништва БиХ Шефик Џаферовић.
"Ако је неко за мир, зашто најављује напад на државне институције, јер напад на државне институције није мир. Закони које најављује Додик, чак и након данашњег састанка са америчким изаслаником, могу се спровести само применом силе против државних институција. Не постоји други начин да власти РС забране државним институцијама деловање на подручју тог ентитета, осим кроз примену противправне силе", рекао је Џаферовић за Вијести.ба.
Он додаје да "онај ко прети државним институцијама силом сигурно није за мир, већ за рат".
"То је јасно свима у БиХ, али и у међународној јавности, у којој су јасно препознате Додикове ратоборне и сецесионистичке претње. Он је већ профилисан као ратни хушкач и сваки потез који предузме биће тумачен у том смеру", додао је Џаферовић.
Он је оценио да не постоји начин на који неко може "мирно" да забрани деловање државних институција, пренео је Танјуг.
"Сви закони које донесе биће правно оспорени и поништени. А ако, упркос томе, нападне државне институције, као што је најавио у случају касарни, оне ће се бранити. То мора да му буде јасно", рекао је Џаферовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала