- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Хеликоптери ─ понос Русије: Планирана производња око 360 летелица годишње

© Sputnik / Рамиљ Ситдиков / Уђи у базу фотографијаХеликоптери Русије
Хеликоптери Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
Пратите нас
Холдинг „Хеликоптери Русије“ (део државне корпорације „Ростех“) планира да до 2025. године произведе и испоручи више од 1.100 хеликоптера, изјавио је генерални директор холдинга Андреј Богински на састанку са руским председником Владимиром Путином.
„У наредних пет година поставили смо циљеве да повећамо наше главне показатеље. Од 2021. до 2025. године планирамо да произведемо и испоручимо више од 1.100 хеликоптера на домаћем и страном тржишту. Истовремено, већ до 2023. године удео цивилних производа ће премашити 50 одсто“, рекао је Богински.
Према његовим речима, холдинг би могао да производи око 360 хеликоптера годишње.

Са своје стране, Путин је истакао да се Русија одувек поносила изградњом хеликоптера, као и да се сада осам хиљада руских летелица користи у 100 земаља света.

Истовремено, директор је известио Путина да холдинг ради на хеликоптеру са једним мотором који може да користи и електромотор.
То је за сада модел, али очекујемо да ће после 2030. године постати реалност, објаснио је Богински, додајући да је до сада реализован 20. минутни лет што није довољно да би био комерцијално успешан. С тим у вези, истакао је да ће хеликоптер са једним мотором може да се користи за најмање седам намена.
Истовремено, директор „Хеликоптера Русије“ рекао је да су Москва и Пекинг потписали уговор о заједничкој производњи тешког хеликоптера.
„Током Ваше посете Пекингу 2016. године, потписан је међувладин споразум. Интензивни преговори трају од 2008. године, а уговор смо потписали 25. јуна ове године", рекао је он, обраћајући се руском лидеру.
Тешки хеликоптер Ми-26 и вишенаменски хеликоптери Ми-8 на ваздушној паради поводом Дана победе у Санкт Петербургу - Sputnik Србија, 1920, 26.10.2021
РУСИЈА
Руски хеликоптери ће добити јединствен систем заштите
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала