- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Све је почело 2014. године: „Могло је да остане на томе, али...“ /видео/

© Фото : Приватна архиваНемања Видић и Јован Симић
Немања Видић и Јован Симић - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
Пратите нас
Вест да је за кратко време сакупљен новац неопходан за лечење деветогодишње Нађе Новаковић одјекнула је земљом. Укључили су се сви, а све је покренуо он – Јован Симић, нови гост емисије „Миљанов корнер“ који открива како је све почело, а како је сада по питању хуманитарног рада.
Вест да је за кратко време сакупљен новац неопходан за лечење деветогодишње Нађе Новаковић одјекнула је земљом. Укључили су се сви, а све је покренуо он – Јован Симић.
Човек због кога је нација поново добила полет, пример да солидарност и хуманост у нашем народу и даље постоје, ако не исто онако интензивно као некада, онда још јаче.
За Симића, госта нашег Миљана Милићевића све је почело те 2014. године.
„Само кад сам видео да је Нађи потребна помоћ, ја сам имао те дресове, а нисам имао новца, јер сам био студент који сам радио. Била је то замисао да привучемо људе и локалну заједницу, да у основној школи код нас на Миљаковцу направимо продају дресова. Имао сам неко предзнање у раду са медијима, знао сам како да пошаљем саопштење и најаву, то је дошло до правих људи, хвала Богу, и онда су медији показали сву своју силину“.
Симић открива да је и даље у контакту са породицом Новаковић, које сада, седам година касније, сматра пријатељима.
„Наравно. Они су били скоро код нас јер сам ја постао отац, па су дошли да нас посете, да виде дете. Ми смо код њих на славама. Виђамо се, посећујемо, чујемо се често. Заиста смо постали пријатељи. Та цела прича нас је везала“.
Прикупљање средстава за малу Нађу била је прва, али не и последња хуманитарна акција коју је Симић организовао. Недавно је организована фудбалска утакмица за бившег голмана Партизана Радована Радаковића, а у плану су и нови спортски базари.
„То је могло да остане на томе и да се ја вратим неким другим стварима, али је тек онда мени кренуло да се одмотава у глави шта би све могло и на који начин би могли да се анимирају људи. Онда се десио тај спортски базар, фин и леп концепт хуманитарне акције где је то замишљено као један велики бувљак на којем су штандови и где јавне личности саме продају ствари везане за њихове каријере. Фудбалери Партизана, Звезде, Вождовца, кошаркаши... Момци из Државног посла су продавали ствари, Кесић своје шоље... Једна фина прича која је окупљала људе. Десила су се три спортска базара и у плану је било још, наравно, али сада због ове ситуације не можемо да окупљамо пуно људи, тако да је у плану, надам се на пролеће да бих могао то опет да направим...“, објаснио је Симић.
Цео разговор са младим хуманитарцем погледајте на нашем Јутјуб каналу.
Провокација у Новом Саду: Станковић остао без текста /видео/
Деда Мраз и добри Самарићанин: Хумани херој који помаже људима, а заузврат не тражи – ништа
Пикси саопштио списак пред утакмицу године: Како, бре, евентуални? Морамо да одемо у Катар!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала