- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Минск предузима потребне мере у вези са ситуацијом са мигрантима

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
Пратите нас
У Кремљу не сумњају да белоруске власти предузимају све неопходне мере како би осигурале безбедност и Русије и Белорусије у вези са ситуацијом са мигрантима на пољско-белоруској граници, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Наравно, ми овде не сумњамо да миграционе службе Белорусије предузимају све неопходне мере како би одржале ситуацију у законским оквирима“, рекао је Песков.
Он је додао да у Русији такође не сумњају да се „узимају у обзир безбедносни разлози и могућа забринутост у вези са чињеницом да се ови мигранти могу прелити и на нашу територију“.
Према његовим речима, ситуација није лака и велики терет пада на плећа белоруских власти.
Гранични комитет Белорусије саопштио је раније да се велика група избеглица са стварима креће ауто-путем према граници са Пољском.
У последње време Литванија, Летонија и Пољска јављају о повећању броја приведених илегалних миграната на граници са Белорусијом, оптужујући Минск за стварање мигрантске кризе. Белоруски председник Александар Лукашенко раније је напоменуо да Минск више неће ограничавати прилив илегалних миграната у земље Европске уније, јер због санкција Запада „за то нема ни новца ни снаге“.
Белоруски граничари више пута су саопштавали о покушајима насилног пребацивања миграната из Литваније, Пољске и Летоније на белоруску територију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала