- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Потрес на тржишту некретнина у Србији: На добошу сплавови, кафићи, ресторани

CC0 / Pixabay / Река Сава
Река Сава - Sputnik Србија, 1920, 08.11.2021
Пратите нас
Криза изазвана пандемијом је добар део светске привреде бацила на колена. Процене да ће 2021. година бити изазовна за многе бизнисе се и остварила и велики број послодаваца је одлучио да прибегне крајњим мерама. Пресудили су и огласили своје бизнисе на продају.
Како време одмиче, све је више огласа који су у последње време „пуни“ ресторана, фабрика, хотела, туристичких комплекса, сплавова и других бизниса. Неретко се ради и о системима који вреде и по неколико милиона евра.
На сајту некретнине.рс могу се пронаћи на продају бројни хотели, ресторани али и производни погони и хале за складиштење. На пример, на Копаонику се продаје неколико хотела и комплекса апартмана, оглашени за мултимилионске износе.
У Старој Пазови продаје производни погон површине 1.380 квадрата по цени од 850.000 евра, као и једно складиште горива и гаса у Земуну, на плацу површине 122,6 ари, по цени од 2 милиона евра. Такође у Кикинди је оглашена на продају читава ливница, за нешто више од два милиона евра.
Такође, почетком јуна у Београду је усвојена нова Одлука о постављању плутајућих објеката на водном земљишту на територији Града. Нова правила и прописи комбинована са проблематиком око корона кризе резултирале су да су на огласним порталима већ неко време оглашени неки од артефаката неславног доба наше земље. На пример, чувени сплав „Лукас“, познат по „турбо“ проводима, продаје се по цени од 666.000 евра, док се сплав-брод „Леонардо“ продаје по цени од 200.000 евра.

Хотели и апартмани

Највећи удео у бизнисима који су се у последње време нашли на продају су хотели. Како је ове за разлику од 2019. године у Србији забележено милион и по мање ноћења и око милион мање долазака туриста, ни не чуди, оцењују стручњаци.
Тако се на продаји могу наћи хотели који се налазе и у градовима и у популарним туристичким центрима. У Брзећу на Копаонику на 300 метара од гондоле „Бела река“ хотел површине 1.100 квадрата, на плацу површине 2.818 квадрата, опремљен рестораном, кафе-баром, спа-центром, теретаном, спортском халом, мини-биоскопом и паркингом, капацитета 54 лежаја, продаје се по цени од три милиона евра.
Продаје се и један хотел надомак гараже на Обилићевом венцу у Београду. Опремљен је рестораном и халом за конференције са 60 места. Са 31 собом овај хотел се цени 4,5 милиона евра.

Кафићи и ресторани

Велики број других угоститељских објеката, као што су ресторани и кафићи, исто су на продају. На пример у у Београду код Градске болнице се продаје комплетно опремљен површине 61 квадрат по цени од 155.000 евра. На Дорћолу у улици Страхињића Бана, кафић површине 112 квадрата се продаје са комплетним инвентаром по цени од 450.000 евра, преноси Блиц бизнис.
Такође, у самом срцу Београда у улици Кнез Михаилова се продаје комплетно опремљен ноћни клуб и кафић површине 85 квадрата по цени од 350.000 евра.

Сплавови

На интернету је оглашено на продају неколико познатих београдских сплавова. Сигурно најпознатији који се нашао на добошу је „Лукас“, познат по проводима уз турбо фолк музику, окупљањима лица „која су од раније позната полицији" и једној естрадној звезди која носи исто име. Овај сплав од 1.114 квадрата се тренутно продаје по цени од 666.000 евра, а оглашен је као један од симбола града Београда из ‘90-их.
У потпалубљу сплава се налази стан површине 229 квадрата, са све сауном, купатилом, дневним боравком и спаваћим собама. У приземљу је ноћни клуб површине 309 квадрата, а изнад се налази галерија на два нивоа површине 576 квадрата. У огласу се истиче и да је сама куповина изузетна инвестиција.

Складишта и производни погони

Поред наведених стамбених објеката, излистана на продају су и бројна складишта и У стамбеном делу Старе Пазове се продаје објекат који је служио као производни погон за пластичну амбалажу. Изграђен 1999. године, погон се састоји од две главне зграде. На плацу се налази и додатни складишни простор. Овај погон, са свом потребном опремом, укупне површине 1.380 квадрата се продаје по цени од 850.000 евра.
Поглед на Београд - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
ЕКОНОМИЈА
Промет на тржишту некретнина Србије милијарду и по евра за три месеца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала