Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Усвојен план о београдском метроу

Пратите нас
Одборници Скупштине града Београда усвојили су Предлог плана генералне регулације шинских система у престоници са елементима детаљне разраде за прву фазу прве линије метро система.
План генералне регулације подразумева да 2030. године шински систем постане доминантан подсистем у јавном превозу Београда.
Осим изградње метроа, планом је предвиђено ширење трамвајске мреже и "БГ воза".
Радови на изградњи Београдског метроа почињу 22. новембра на Макишком пољу, најавио је почетком новембра министар финансија Синиша Мали, након потписивања уговора о Пројекту изградње инфраструктуре за метро.
Одборници су усвојили и Предлог плана детаљне регулације дела насеља Церак Виногради и Предлог плана детаљне регулације подручја између привредне зоне "Аутопут" и аеродрома "Никола Тесла", као и измене и допуне планова детаљне регулације које се односе на четири месне заједнице општина Звездара и Вождовац и за потез дуж улица Земунска - Тошин бунар у Новом Београду, пренео је РТС.
Такође, усвојен је и Предлог одлуке о изради измена и допуна плана детаљне регулације за део блока између улица Адмирала Гепрата, Кнеза Милоша, Балканске и Немањине у општини Савски венац, као и Предлог одлуке о изради плана детаљне регулације за просторну целину уз улицу Дунавски кеј, Линијски парк - Београд и улицу Жоржа Клемансоа у општини Стари град.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала