- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Белорусија оптужила Пољску за пребацивање борбене војне технике на границу

© REUTERS / Kacper PempelПољски и амерички војници током НАТО војне вежбе „Анаконда 16“ која се одржава у Пољској
Пољски и амерички војници током НАТО војне вежбе „Анаконда 16“ која се одржава у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Пољска пребацује на границу са Белорусијом војну технику са оружјем крупног калибра, рекао је министар спољних послова Белорусије Владимир Макеј, преноси агенција Белта.

„На пограничној линији Белорусије и Пољске налази се преко 2.000 људи у бедном положају (избеглица, углавном Курда), међу којима су и жене и деца. Сви они су из земаља које су у неповољном положају, где су интервенисале западне земље. Они отворено говоре да не разматрају територију Белорусије као место свог боравка, желе да поднесу захтев за пружање заштите у ЕУ. Уместо тога трују их гасом, пуцају изнад глава и пребацују на границу војну технику са оружјем крупног калибра“, рекао је Макеј, пренела је прес-служба Министарства спољних послова Белорусије.

Он је додао да је ситуација на белоруско-пољској граници и даље напета.
„Штавише, први пут у историји савремене Белорусије суочавамо се са нечим оваквим“, оценио је шеф белоруске дипломатије, истакавши да ће сутра о тој теми разговарати и са министром спољних послова Русије Сергејом Лавровом.
Лагерь нелегальных мигрантов на белорусско-польской границе - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СВЕТ
Из минута у минут: На граници Белорусије и Пољске мирно, пљуште оптужбе са обе стране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала