- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Царевић о спору око дочека Нове године у Будви: Традиција ће бити настављена

© Фото : Youtube/Budva Travel/PrintscreenНовогодишњи ватромет у Будви
Новогодишњи ватромет у Будви - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Предсједник Општине Будва Марко Царевић казао је за Спутњик да је организација дочека Нове године од највећег значаја за општину Будва и да ће вишедеценијска традиција бити настављена и у новогодишњој ноћи 2022. године.
Царевић, који је и предсједник Скупштине ТО Будва, упозорио је директорицу Туристичке организације општине Будва Мају Лијешевић да за организацију новогодишњег програма није добила сагласност општине Будва као оснивача. На тај начин је прекорачила овлашћења директора организације, јер није добила сагласност новоизабраног сазива Извршног одбора за избор извођача, као ни сагласност за евентуално закључење уговора о ангажовању по овом основу.
„Ријеч је само о кадровским промјенама које су неминовне након истека мандата у Туристичкој организацији“, казао је Царевић.
Дочек новогодишње ноћи у Будви последњих деценија био је повод да црногорску метрополу туризма посјете десетине хиљада гостију, због наступа атрактивних извођача.
Лијешевић је јуче саопштила да ће на Тргу испред Старог града главне звијезде богатог новогодшњег програма бити Златко Стипишић Џибони и Лепа Брена. Она је на данашњем пресу саопштила новинарима да је радила све по закону и да је Министарство надлежно да контролише рад ТО Будва.
Прошлог петка одржана је сједница Скупштине ТОБ којом је предсједавао Марко Бато Царевић, а на којој је изабран нови Извршни и Надзорни одбор.
Лијешевић, која је бојкотовала засједање и одбила да овјери документацију, оптужена је за кршење радне обавезе и злоупотребу службеног положаја.
Царевић у допису оцјењује непримјереним да га као предсједника општине који по сили закона врши функцију предсједника Скупштине Туристичке организације, Лијешевић дописом упознаје са садржајем и изабраним извођачима за новогодишњи програм.
© Sputnik / Дејан СимићПредседник општине Будва Марко Бато Царевић
Председник општине Будва Марко Бато Царевић  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Председник општине Будва Марко Бато Царевић
„С обзиром да сте одбили да учествујете у организацији конститутивне сједнице петог сазива Скупштине Туристичке организације и тиме извршили грубу повреду својих радних обавеза и да сте умјесто да узмете учешће на сједници посегнули за покушајем манипулације у средствима јавног информисања да је законитост сједнице упитна, сматрам да од тренутка избора нових органа управљања немате легитимитет да руководите радом Туристичке организације Будва. Дужан сам да Вас овом приликом упозорим да за организацију новогодишњег програма нисте добили претходну сагласност општине Будва која је оснивач Туристичке организације Будва. Такође, по истом основу сте прекорачили овлашћења директора организације јер нисте добили сагласност новоизабраног сазива Извршног одбора за избор извођача као ни сагласност за евентуално закључење уговора о ангажовању по овом основу“, наводи Царевић у допису.
Царевић у допису додаје да сматра немогућим да Лијешевићевој није позната дугогодишња пракса да општина и Туристичка организација сваке године формирају Организациони одбор за прославу новогодишњих празника, а који ове године још није формиран јер је општина, иако стопроцентни оснивач, од стране ТО Будва искључена из процеса организације новогодишњег програма.
Председник општине Будва Марко Бато Царевић са уредницом Спутњика Наташом Милосављевић - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
„Сменио сам их све“: Градоначелник Будве објашњава зашто треба да буде председник Црне Горе /видео/
Атмосфера по правилу већ годинама увек иста - узаврела, права карневалска. - Sputnik Србија, 1920, 12.07.2021
Ако може „Си денс“, може и труба: „Гуча“ следеће године и у Будви
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала