- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Данска враћа ковид пропуснице

© Фото : Youtube/SyrrealEntertainment/PrintscreenНемачко-данска серија Слеборн која има детаље идентичне пандемији вируса корона
Немачко-данска серија Слеборн која има детаље идентичне пандемији вируса корона - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Данска жели да поново размотри ковид као "друштвено критичну болест", чиме се отвара пут за поновно увођење дигиталних ковид пропусница, месецима након што су укинуте, заједно са рестриктивним мерама.
Овај потез, који и даље мора да се потврди у парламенту, такође ће дозволити Данској да поново уведе неке мере уколико буду неопходне, пренео је АП.
Пропусница је уведена 1. јула, али је укинута 10. септембра, када је Данска прогласила да се ковид више не сматра "социјално критичном болешћу", наводећи као разлог висок степен вакцинације.
Међутим, Данска тренутно, као и бројне друге земље, бележи пораст у броју оболелих, а здравствене власти наводе да се број нових инфекција и хоспитализација повећава брже него што је ико очекивао.
Министар здравља Магнус Хојнике је рекао да би ковид пропуснице могле да се односе на ноћне клубове, кафиће, аутобусе за журке и ресторане у затвореном, али и на скупове на отвореном где има више од 2.000 људи.
Према последњим подацима, око 86 одсто људи старих од 12 година па навише су добили две дозе антиковид вакцине, док је 87,4 добило бар једну дозу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала