- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Лукашенко: У Европској унији постоји мафијашка група која пребацује мигранте преко Белорусије

© Фото : пресс-служба президента БеларусиЛукашенко на „Великом разговору са председником“
Лукашенко на „Великом разговору са председником“ - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да у Европској унији постоји мафијашка структура која обезбеђује транзит миграната са Блиског истока преко Белорусије.

„Иду људи на границу. Ево јуче – то се догодило први пут, око 2.000, а можда и мало више концентрисало се на различитим местима – у Минску, у шумама... Ту су их довезли. Тај транзит обезбеђују одређени људи – тамо их седну на авион који овде стигне, овде их преузму, одвезу на границу, преведу преко границе, и тамо их већ њихови примају – Пољаци, Немци, Украјинци. И све за новац“, рекао је Лукашенко у интервјуу за руски лист „Национална одбрана“.

Белоруски председник је додао да се одговарајуће услуге транзита плаћају.
Ти људи који иду отуда нису сиромашни. А ако су и сиромашни, скупили су им новац. Ми у потпуности пратимо тај ланац. Они који су у Пољској, њих су већ ухватили и чак су морали да објаве ко су. Тамо није било Белоруса, а била су само два Руса. Десетине људи који обезбеђују транзит, који пребацују људе су пре свега Пољаци, Немци, али и Украјинци и Литванци. Дакле, тамо постоји мафијашка структура која обезбеђује транзит. У Немачкој, Француској и другим земљама већ су формирали своје ћелије. Позвали су једни друге – дођите, ми ћемо да вас примимо. Тамо их већ чекају“, објаснио је Лукашенко.
Подсетимо, у последње време Летонија, Литванија и Пољска саопштавале су да се на граници са Белорусијом повећава број ухапшених нелегалних миграната, те су оптужиле Минск за стварање миграционе кризе. Белорусија одбацује све оптужбе.
Лукашенко је више пута говорио да Минск више неће обуздавати прилив нелегалних миграната у земље ЕУ, јер због западних санкција за то нема „ни новца ни снаге“.
Лагерь нелегальных мигрантов на белорусско-польской границе - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СВЕТ
Из минута у минут: На граници Белорусије и Пољске мирно, пљуште оптужбе са обе стране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала