- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Макрон најавио изградњу нових нуклеарних реактора

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаМакрон после инцидента: Не треба преувеличавати
Макрон после инцидента: Не треба преувеличавати - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Француска ће изградити нове нуклеарне реакторе како би се смањила енергетска зависност од страних земаља, рекао је председник Француске Емануел Макрон
Током свог телевизијског обраћања нацији, Макрон је поручио да жели да Француска у оквиру свог индустријског комплекса појача производњу кључних технолошких компоненти, чиме би се смањио увоз таквих производа из Сједињених Држава и из азијских земаља, преноси Ројтерс.

Макрон: Ковид пропуснице за старије од 65 само уз трећу дозу

Председник Француске Емануел Макрон потврдио је да ће Французи старији од 65 година од средине децембра морати да имају валидан доказ о вакцинацији против корона вируса да би им и здравствене пропуснице које омогућавају приступ ресторанима, возовима и авионима биле валидне.
Осим тога, трећа доза вакцине, која је до сада била доступна само особама старијим од 65 година и особама са додатним здравственим проблемима од почетка децембра биће доступна и онима од 50 до 64 године, рекао је Макрон током телевизијског обраћања, преноси Ројтерс.
"Крајем лета покренута је кампања за заштиту грађана старијих од 65 година, као и најосетљивијих међу нама. Од данас морамо да убрзамо. Ако сте вакцинисани пре више од шест месеци позивам вас да закажете термин за допунску вакцинацију. Од 15. децембра мораћете да покажете доказ о допунској вакцинацији да бисте продужили своје здравствене пропуснице", поручио је својим сународницима председник Макрон.
У Француској је здравствена пропусница потребна за улазак у ресторане и барове, за одлазак у теретану или на конференцију, као и за дужа путовања возом и авионом.
Макрон је позвао све Французе који још нису вакцинисани да то учине.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала