- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Министарство одбране Белорусије позвало пољског војног аташеа

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаАмерички војници на церемонији дочека батаљона НАТО-а под руководством САД у пољском Ожишу
Амерички војници на церемонији дочека батаљона НАТО-а под руководством САД у пољском Ожишу - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Пољски војни аташе позван је у Министарство одбране Белорусије због "неоснованих оптужби да су белоруски војници умешани у мигрантску кризу".
Како се наводи, представнику Пољске је било објашњено да су оптужбе Варшаве о умешаности белоруских војника у мигрантску кризу на пољско-белоруској граници – неосноване и неоправдане.
У Минску су нагласили да су за тако озбиљне тврдње потребни докази, без којих се оптужбе сматрају као провокација против белоруске војске.
Министарство одбране је изразило забринутост повећањем броја пољских војника на граници са Белорусије и недостатка објективне аргументације за њихово повећање.
"Министарство одбране Белорусије констатује да Министарство за националну одбрану Пољске сада није спреман за конструктивни дијалог око спорних питања или не желе дијалог. Ипак, Министарство одбране Белорусије ипак очекује предлоге пољске стране", нагласили су у ресору.
Лагерь нелегальных мигрантов на белорусско-польской границе - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СВЕТ
Из минута у минут: На граници Белорусије и Пољске мирно, пљуште оптужбе са обе стране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала