- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Немачки министар: Берлин и Варшава не могу да се изборе са ситуацијом на белоруско-пољској граници

© AP Photo / Leonid ShcheglovМигранти на белоруско-пољској граници
Мигранти на белоруско-пољској граници - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Немачка и Пољска не могу саме да се изборе са ситуацијом на граници, потребна им је помоћ Европске уније, изјавио је немачки министар унутрашњих послова Хорст Зехофер у интервјуу за таблоид „Билд“.
„Морамо помоћи пољској влади да осигура спољну границу. То је, заправо, рад Европске комисије. Сада их позивам да предузму мере“, рекао је Зехофер и додао да Пољска и Немачка „не могу саме да се изборе са ситуацијом“.
Према његовим речима, Пољска је до сада коректно реаговала на овај инцидент. Он је додао да је потребна „структурална безбедност граница“. Министар је позвао на „јавну подршку Пољацима“, пошто Берлин не може да критикује Варшаву „за заштиту спољне границе ЕУ прихватљивим средствима“.
Раније је портпарол министра-координатора пољских специјалних служби Станислав Жарин на Твитеру написао да Белорусија спрема велико пребацивање илегалних миграната у Пољску и објавио снимак направљен са белоруске стране који показује како се путем креће група од неколико стотина људи са пртљагом. Међу њима има жена и деце.
У понедељак су мигранти на граници покушавали да пређу на силу. Мигранти су покушали да савладају бодљикаву жицу, а граничари су употребили сузавац. Представник пољске граничне страже изјавио је да белоруске снаге безбедности нису упутиле колону од неколико хиљада миграната на прелаз са Пољском, већ ка зеленој граници.
Припадници пољске полиције и војске штите границу од миграната - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
СВЕТ
Мирна ноћ на белоруско-пољској граници, мигранти подигли камп /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала