- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Откривен случај замене беба у клиници за вантелесну оплодњу, породице поднеле тужбу

CC BY 4.0 / Wikipedia/Galina Fomina/Cropped photo / Лабораторија за вантелесну оплодњу
Лабораторија за вантелесну оплодњу - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Случај замене беба, у којем је једна жена родила дете друге жене после вантелесне оплодње, завршио је на суду у Лос Анђелесу пошто је један од парова поднео тужбу против клинике.
Дафна Кардинале и њен супруг Александер кажу да су одмах посумњали како је дошло до замене и да дете није њихово, пошто су добили бебу која је била тамније пути од њих.
То је за њих било велико изненађење, али су своју сумњу сузбијали јер су веровали у процес вантелесне оплодње и докторе, казала је Дафна. Када су неколико месеци касније сазнали да то није њихово дете, преживели су велику трауму, казала је она.
Кардиналеови су поднели тужбу против Калифорнијског центра за репродуктивно здравље у Лос Анђелесу и његовог власника др Елирана Мора.
У Калифорнијском центру одбили су да коментаришу наводе ове породице.
И други пар који је жртва замене деце у овом случају планира сличну тужбу, рекао је адвокат Адам Волф који заступа обе породице.
У тужби се наводи да је Калифорнијски центар грешком имплантирао ембрион другог пара у Дафну, а њен ембрион у другу жену.
© AP Photo / Peiffer Wolf Carr Kane & ConwayДафна и Александер Кардинале, пар који је жртва замене беба у клиници за вантелесну оплодњу у Калифорнији
Дафна и Александер Кардинале, пар који је жртва замене беба у клиници за вантелесну оплодњу у Калифорнији - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Дафна и Александер Кардинале, пар који је жртва замене беба у клиници за вантелесну оплодњу у Калифорнији
Две девојчице су рођене у размаку од недељу дана у септембру 2019. године. Оба пара подизала су туђу бебу готово три месеца пре него што је ДНК тест потврдио замену деце, наводи се у тужби.
„Кардиналеови, укључујући и њихову другу ћерку, створили су емотиван однос са дететом и страховали су да ће им оно бити одузето. Све то време, Александер и Дафна нису знали шта се догодило са њиховим ембрионом и такође су страховали да друга жена носи њихово дете и да је оно после рођења одвојено од њих“, пише у тужби.
Две породице су „размениле“ децу у јануару 2020. године.
Дафна Кардинале казала је да јој је било најтеже да својој другој ћерки објасни како са њом није расла њена сестра.
Две породице сада су у контакту како би живели „као велика фамилија“, објаснила је она, додајући да су и једни и други заволели дете које није њихово, пренео је Гардијан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала