- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Пијанство, вампири, живот у колибама: Најсмешније заблуде о разним земљама и народима

© REUTERS / Daniel Munoz Вечерњи провод
Вечерњи провод - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Постоји толико различитих мишљења о разним местима широм света и исто толико митова и заблуда. И док неке предрасуде заиста јесу укорењене дубоко у култури, друге је тешко објаснити.
На појединим друштвеним мрежама недавно су постављена многа питања у вези са том темом.
Према неким коментарима корисника, упркос свим напрецима у ери интернета, многи појединци и даље имају чудне и ирационалне идеје о бројним нацијама.
Најсмешније заблуде и митови о различитим земљама стижу из прве руке.

Румунија

„Тешко је поверовати да је истина, али многи људи и данас озбиљно мисле да имамо вампире“, написала је једна Румунка. „Али за 70 година мог живота овде, нисам видела ниједног. Питала сам све своје пријатеље, нису ни они никога видели“, додала је у шали.

Ирска

„Штета је што сви мисле да су Ирци највеће пијанице на свету. Ово је веома подло и уопште није тачно! На крају крајева, ми заузимамо тек друго место по пијанству. Искрено се надамо да ћемо следеће године постати први“, рекао је један весели Ирац.

Велика Британија

„Многи мисле да су Британци или тешки штребери или навијачки хулигани. Између ових друштвених група постоји читав један свет! Неки од нас чак и не воле фудбал. Један од мојих пријатеља чак и не пије чај! Нисам сигуран зашто је он још увек мој пријатељ, да будем искрен“, написао је Британац.

Аустралија

„Ја сам Аустралијанац. Сви мисле да је живот овде тако проклето опасан. Крочите на врата своје куће и одмах вас нападну дивља мачка, пас, змија или отровни паук. Истина је да морате ући у жбуње да бисте видели најобичнијег гуштера, а камоли нешто опасније. Истини за вољу, и он ће побећи чим чује ваше кораке или звук аутомобила који пролази.“

Јапан

„Ова земља је невероватно ефикасна и футуристичка... Тако размишљају странци о Јапану. Смешно ми је када чујем тако нешто. Да, све је толико футуристички да не могу ни да платим своје рачуне на мрежи. А ако желим да подесим аутоматско плаћање фактуре, потребно је да затражим образац поштом, да га попуним и затим лично однесем у банку.“

Холандија

Један корисник се нашалио на рачун ове земље: „Према популарном веровању, требало би да будем фармер који пуши траву, узгаја лале и живи у ветрењачи. Штета што није тако.“

Кенија

„Сви мисле да су Кенијци добри у трчању на дуге стазе, да живе у колибама, да не говоре енглески и да узгајају дивље животиње. Ја ћу све редом демантовати. Само момци из једног племена званог Калењини савршено трче, што чини око 15 одсто становништва. Даље, Кенија је још увек сиромашна земља у развоју, али има много модерне архитектуре. Затим, земља је рангирана на 18. месту од 100 на ранг-листи знања енглеског језика. И на крају, можете поднети захтев за специјалну дозволу да бисте имали, на пример, риса. Очување дивљих животиња је озбиљан посао. Уопште није чињеница да ћете добити дозволу. Затим ће Служба за дивље животиње Кеније спроводити редовне посете како би осигурала да се животиња држи у одговарајућим условима“, пише портал африник, пренео је ДДЛ.

Чешка

„То није баш мит, али до данас прилично пристојан број људи и даље мисли да Чехословачка постоји. Разишли смо се 1993... Ми смо Чешка, а не Чехословачка.“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала