- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија позива УН да се умеша због проблема са издавањем америчких виза дипломатама

© Фото : PixabayУједињене нације
Уједињене нације  - Sputnik Србија, 1920, 09.11.2021
Пратите нас
Русија тражи од генералног секретара Уједињених нација да одмах покрене арбитражни поступак ради решавања проблема са издавањем америчких виза руским дипломатама, изјавио је представник Русије у Шестом комитету Генералне скупштине УН Сергеј Леонидченко.
„Наша делегација се више од четири године суочава са проблемима који су настали због тога што држава домаћин не испуњава на одговарајући начин своје обавезе у складу са Споразумом о седиштима“, рекао је Леонидченко.
Као проблеме је навео, између осталог, систематска одбијања издавања улазних виза како за службенике сталног представништва Русије при УН, тако и за делегате из Москве, као и конфисковање дипломатске имовине и ограничења кретања.
„Проблеми са визама и транспортна ограничењима не утичу само на руске дипломате, него и на службенике Секретаријата из реда грађана Русије. Неки од њих који су успешно прошли конкурс за попуњавање дужности међународних службеника годинама не могу да уђу у Сједињене Америчке Државе и почну да раде. То је практично једнако проглашавању за 'непожељне особе'“, рекао је руски представник.
Како је истакао, очигледно је да су се разговори одужили.

„Након четири године бесплодних дискусија, време је да се делује. Тражимо од генералног секретара да одмах покрене арбитражни поступак“, саопштио је Леонидченко.

Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.11.2021
РУСИЈА
У ћорсокаку кривицом Америке: Москва позива Вашингтон да реши питање рада дипломатских мисија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала