- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Надамо се да стара Европа неће себи дозволити сукоб са Москвом и Минском

© Фото : POOL / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Русија се нада да стара Европа неће дозволити да буде увучена у конфронтацију са Москвом и Минском, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Заиста се надам да ће одговорни Европљани, а посебно такозвани еврогранди, показати своју вољу и неће дозволити да буду увучени у бескрајно развијање конфронтације која је веома опасна“, рекао је Лавров, коментаришући изјаве пољске стране о мигрантској кризи да ситуација на граници Пољске и Белорусије подсећа на 1939. годину и да су пољске снаге безбедности на граници „прва линија фронта“.
Државни гранични комитет Белорусије у понедељак je саопштио да је велика група миграната из земаља Блиског истока и Африке кренула ка белоруско-пољској граници. Увече је Служба саопштила да је ситуација са мигрантима на граници и даље изузетно напета: више од две хиљаде избеглица, укључујући много жена и деце, зауставило се испред пољске ограде на граничној линији. Пољске снаге безбедности их не пропуштају, а мигранти су покушавали да прођу кроз постављену бодљикаву жицу која служи као препрека.
У последње време Литванија, Летонија и Пољска јављају о расту броја приведених илегалних миграната на граници са Белорусијом. Белоруски председник Александар Лукашенко изјавио је да Минск више неће обуздавати прилив илегалних миграната у земље ЕУ – због санкција Запада за то нема ни новца ни снаге.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала