- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Не ударамо с леђа, одгојени смо другачије“ – браћа Морис ухваћена у лажи /видео/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENМаркус и Маркиф Морис – НБА кошаркаши
Маркус и Маркиф Морис – НБА кошаркаши - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Маркиф Морис, кошаркаш Мајами Хита, огласио се на друштвеним мрежама, након што се дан раније сукобио са Николом Јокићем, написавши да он никада не би напао неког с леђа, те да су другачије одгојени. Супер је ово смислио, само није тачно, а ево и зашто.
Маркиф и Маркус Морис, браћа близанци, играју већ десет година у НБА и за то време стекли су ауре, не толико лоших, колико „прљавих“ и неспортски настројених момака.
Ситуација која се десила у ноћи између понедељка и уторка то нам и потврђује, пошто је Маркиф без икаквог разлога ударио Николу Јокића лактом у ребра, као и коленом у већ повређено колено српског кошаркаша.
Ради се о неспортском потезу, а не „обичном јаком фаулу“ како га је описао тренер Мајами Хита Ерик Сполстра, те је због тога уследила жустра реакција српског кошаркаша.
Ричард Џеферсон, некадашњи НБА кошаркаш, можда је и најбоље и најпростије објаснио дешавања на терену.
„Јако је просто. Прво правило, не радите ово (алудирајући на потез Маркифа Мориса). А, онда дефинитивно не радите ни ово (Јокићев ударац). Али, запамтите, да Морис није први ударио, онда ни Јокић не би. То треба да се зна.“
Ово су само чињенице, али поједини не желе да их прихвате, међу њима је и Маркиф Морис који се убрзо огласио поруком на Твитеру.
„Волим да видим мржњу. Без сумње, направио сам тежак фаул, што често радим, али никад нисам ударио човека а да је био окренут леђима. Срећом, другачије смо одгајани. Могу да пређем преко тога и наставим даље“, написао је популарни Киф.
Ово би било у реду да је тачно, а пошто није, онда би требало објаснити какви су „фер-плеј“ близанци Маркус и Маркиф Морис.
Прво, Маркиф је написао да никада није ударио човека који је окренут леђима. Погрешно.
За време док је играо за ЛА Лејкерсе, на утакмици против Хјустон Рокетса, насрнуо је на Демаркуса Казинса – сa леђа.
Морис је прво неспортски одгурнуо кошаркаша Хјустон, а пошто је Казинс стао у одбрану саиграча и узвратио му, овај се залетео да се обрачуна.
Слично је било и када је носио дрес Вашингтон Визардса када је одгурнуо О Џу Анунобија.
Оваквих ситуација у којима је Маркиф негативац има велики број, а исти случај је и са братом Маркусом који је у прошлости више пута покушао да повреди Луку Дончића.
Он је са леђа, без преке потребе пошто му је претходно већ био досуђен прекршај, ударио руком по глави Дончића који је већ био у паду.
Млади Словенац српског порекла је инстинктивно реаговао, залетео се не би ли се обрачунао са силеџијом, али је, срећом по њега, на правом месту био Бобан Марјановић, његов саиграч и репрезентативац Србије.
Боби је бриљантном реакцијом спречио ескалацију, задржао је побеснелог Луку и спречио га у намери да истера правду.
Овога пута, нажалост, Јокић није имао никога да га задржи, узвратио је другом брату Морис и показао насилницима у НБА лиги да се са њим не може тако – и не сме.
Дакле, да сумирамо. Браћа Морис знају и те како да ударе с леђа, а оно да су „другачије одгајани“ – то може да буде тачно јер Никола Јокић или Лука Дончић никада не би први започели овакве туче, за разлику од њих.
Зашто је Никола Јокић морао да забележи „нокаут“ /фото, видео/
Скандал: Американац звао Јокића на тучу, па му направио сачекушу! /фото, видео/
Циркус у Америци – Јокићева браћа на Твитеру одговорила Морису: „Покушај и чекамо те!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала