- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: Повећан број летова НАТО авиона изнад Црног мора

CC BY 2.0 / aceebee / Flickr / Авион америчке морнарице Боинг П-8А Посејдон
Авион америчке морнарице Боинг П-8А Посејдон - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Извиђачка авијација НАТО-а повећала је број летова дуж руске границе изнад Црног мора, саопштило је Министарство одбране Русије.

„Оружане снаге Русије настављају да прате ситуацију у црноморском региону. Током последња 24 сата извиђачка авијација држава-чланица НАТО-а значајно је повећала интензитет летова дуж граница Русије у црноморском региону“, наводи се у саопштењу.

У Министарству одбране су саопштили да су на радарима пратили амерички авион Е-8С изнад Црног мора. Поред њега, јуче су примећена још три извиђачка авиона држава-чланица НАТО-а.
Како су појаснили у Министарству одбране, реч је о стратешком, извиђачком авиону RC-135, Ратног ваздухопловства САД, који је полетео са авиобазе на острву Крит у Грчкој и приближио се руској граници на 30 километара. Други авион је P-8А „Посејдон“ који је полетео са авиобазе на Сицилији (Италија), приближио се руској граници на 70 километара. Трећи је био француски извиђачки авион С-160G „Габријел“ који је полетео са авиобазе у Румунији и приближио се државним границама Русије на 30 километара.

„Још један стратешки извиђачки авион U-2, Ратног ваздухопловства САД, који је полетео из Велике Британије, примећен је изнад територије Украјине. Он се приближио граници Русије на удаљености од око 60 километара“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Амерички ловац Ф-35 - Sputnik Србија, 1920, 28.10.2021
РУСИЈА
НАТО тврди: Норвешки ловци пресрели велику групу руских војних авиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала