Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нови амбасадор Француске предао акредитиве председнику Србије

CC0 / пиксабеј / Застава Француске
Застава Француске - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Нови амбасадор Француске у Републици Србији, Пјер Кошар, предао је акредитивна писма председнику Републике Србије, Александру Вучићу на свечаној церемонији организованој у Палати Србије.
Двојица саговорника су поздравили веома повољан билатерални контекст у коме се одиграва именовање новог амбасадора и заложили се да даље развијају одличну билатералну политичку и економску динамику која постоји између наше две земље, посебно од посете председника Емануела Макрона Србији, 15. и 16. јула 2019. године.
Разговарали су о преузетим обавезама на највишем нивоу, у области безбедности и одбране, европских интеграција Србије, економске сарадње, посебно о укључивању Француске као стратешког партнера у изградњу метроа, као и о културној размени и франкофонији.
Амбасадор је потврдио спремност Француске агенције за развој да значајно повећа своје ангажовање у Србији. Током разговора о изазовима везаним за Србију и њено окружење, француски амбасадор је подсетио на личну посвећеност председника Републике Француске регионалној стабилности, наводи се у саопштењу француске амбасаде.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала