- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Прочешљајте подрум и таван: Осам ствари које имате у кући, а које могу да вреде много

CC0 / / Старудија и мачке
Старудија и мачке - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2021
Пратите нас
Старе играчке, видео-касете, „Нинтендо“ могу да вреде много . Међутим, можда имате много више „старих“ ствари у својој кући од којих можете зарадити.
Дефинитивно добар разлог за чишћење тавана, преноси портал Магазин Новости.

1. Стари часописи

Многима је тешко да баце часописе. Није изненађујуће да неки чак имају негде и прва издања. Можда је ипак вредело чување часописа свих ових година. Часописи који су стари деценијама или су ван штампе могу се сматрати правим колекционарским предметима.

2. Старомодни намештај

Старомодни или половни намештај – који се такође назива „винтиџ“ – може да вреди прилично новца. Колекционари и декоратери увек траже намештај који је био популаран у време ваших родитеља.

3. Старе камере

Да ли још увек негде лежи стара камера коју више не користите? Камера вам не помаже ако само скупља прашину на оној полици на тавану. Многи професионални и рекреативни фотографи би волели да имају старинске моделе.

4. Књиге

Можда сте некада наследили неке књиге од пратетке које су завршиле негде у кутији. Проведите неко време пролазећи кроз кутију јер у њој може бити нешто посебно. На пример, прво издање неке књиге као што је случај са књигом Луиса Керола „Алисине авантуре у земљи чуда“ која сада вреди око два милиона долара.

5. Марке

Многа деца су скупљала марке. Сакупљачи марака и даље постоје и спремни су да плате позамашну суму за ретке марке. Претражите своју стару колекцију марака и погледајте каква је потражња на онлајн сајту за продају.

6. Накит

Неки накит је толико стар да га више не носите. Ако је тако, време је да то средите и потражите могућег купца.

7. Касете и плејери

Стерео-уређаји су поново потпуно модерни. Поново можете да видите грамофоне у многим домаћинствима. Имаш ли негде стару плочу „Битлса“? Она вреди много новца, а има доста ентузијаста који могу да приуште да је купе. Касете су такође популарне и могу донети много новца.У 2016. години касета са албумом „The Artist“, певача Принса, продата је за 4.117 долара.

8. Играчке

Већ смо истакли да старе играчке могу да вреде много новца, али шта је са онима које су мање старе? Поли покет сетови и ретке Покемон карте се продају по највишој цени. На пример, специјална „Чаризард“ картица из 1999. је недавно процењена на 5.000 долара.
Антиквитети - Sputnik Србија, 1920, 02.05.2021
Мoja Русија: Олдтајмери, антиквитети, Жириновски и један српски колекционар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала